Primăria Capitalei vrea să cumpere tramvaie noi! 

Primăria Capitalei vrea să achiziționeze prin Programul Operaţional Regional, 56 de tramvaie din gama de 36 de metri care vor circula pe liniile 21, 25, 32 și 41.

Potrivit celor 4 proiecte de hotărâre aflate spre aprobare în ședința de astăzi a Consiliul General al Municipiului București (CGMB), valoarea totală a investiției se ridică la 562,8 milioane de lei din care cheltuielile nerambursabile se ridică la 457,4 milioane de lei, diferența urmând să fie plătită de municipalitate.

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General se află, din nou, proiectul de rectificare bugetară care a fost respins în urmă cu două săptămâni din lipsă de cvorum.

Potrivit proiectului, se propune creşterea cu 200 de milioane de lei a subvenţiilor la transportul în comun, reducerea cu 24 de milioane de lei a sumelor destinate capitolului „Reducerea şi controlul poluării”, majorarea bugetului ALPAB cu 14,5 milioane lei şi diminuarea sumelor pentru Administraţia Străzilor cu 181 milioane lei.

Primăria Capitalei a precizat într-un comunicat de presă că sumele alocate la începutul anului pentru anumite proiecte de infrastructură vor fi redistribuite deoarece investițiile nu se mai pot realiza până la sfârșitul anului. Banii urmează a fi alocați pentru plata compensaţiei la transportul în comun, pentru finanţarea subvenţiei la apă caldă şi căldură, plata în avans a gazelor naturale pentru iarna 2018-2019 precum și pentru plata parţială a achiziţiei imobilului-teren ‘Parc Verdi’.

Primăria Capitalei vrea să premieze tinerii profesori în cadrul proiectului „Am ales să fiu profesor – Tinerii profesori sărbătoriți în an centenar”. Proiectul ce urmează să fie supus aprobării Consiliului General prevede asocierea Municipiului București prin Centrul pentru Tineret cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București, urmând ca municipalitatea să asigure suma de 50.000 de lei.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.