Doliu în Statele Unite, după atacul din Pittsburgh

Diez.md

Preşedintele Donald Trump a ordonat ca drapelele americane să fie coborâte în bernă în urma atacului antisemit comis într-o sinagogă din Pittsburgh.

Potrivit bilanțului 11 oameni au murit, iar alți 6 au fost răniți.

Autorul atacului, Robert Bowers, a fost inculpat pentru 29 de capete de acuzare pentru crime federale.

El va fi urmărit penal, printre altele, pentru crimă antisemită şi riscă pedeapsa cu moartea, a declarat ministrul american al Justiţiei.

Ucigașul, în vârstă de 46 de ani, a intrat în sinagogă înarmat cu o armă de asalt și trei pistoale și a deschis focul asupra celor prezenți la ceremoniile de Sabat în timp ce striga „toți evreii trebuie să moară”.

Acum acesta a fost arestat.

Toate drapelele de la Casa Albă, de pe clădirile publice, din taberele militare, de la bazele navale şi de pe navele de război vor fi coborâte în bernă până la 31 octombrie în semn de ”respect solemn” pentru victimele atacului.

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, a condamnat cu fermitate actul de antisemitism comis la Pittsburgh, nord-estul Statelor Unite, potrivit unui mesaj postat pe Twitter.

Cancelarul german Angela Merkel a denunţat ”ura antisemită orbitoare” după atacul armat comis în sinagoga din statul Pennsylvania.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.