Negocierile dintre administraţia Metrorex și sindicaliști au eșuat

Negocierile dintre administraţia Metrorex şi Unitatea Sindicatului Liber din Metrou (USLM) vor continua până la încheierea noului Contract Colectiv de Muncă. Solicitatarea sindicaliștilor de creştere cu 42% a salariilor depăşeşte bugetul, anunță Metrorex.

‘În cadrul negocierilor reprezentanţii sindicatului USLM au solicitat o majorare consistentă a salariilor. Creşterea de 42% cerută de sindicat depăşeste limita bugetului şi potrivit reglemetărilor legale, nu poate fi acordată pentru că Ordonanţa nr. 26/2013 prevede că societăţile comerciale şi regiile cu capital majoritar de stat nu pot mări salariul mediu brut lunar cu mai mult de 60% din creşterea productivităţii muncii’.

Liderul Unităţii Sindicatului Liber Metrou, Ion Rădoi, a declarat că după aproape patru ore de negocieri, nu s-a ajuns la niciun rezultat în negocierile purtate cu reprezentaţii Consiliului de Administraţie al Metrorex.

Potrivit acestuia, contractul colectiv de muncă expiră sâmbătă, iar negocierile nu s-au soldat cu un acord.

”Mâine expiră contractul, nu am ajuns la înţelegere, ceea ce o să ducă la declanşarea conflictului de muncă. Sunt create premisele declanşării conflictului de muncă care nu este exclus ca, în perioada 10 – 15 noiembrie, să se ajungă la grevă generală. Ar fi păcat după 9 ani să ajungem din nou într-o astfel de situaţie”, a mai spus Rădoi.

Principala nemulțumire este legată de salarii, dar existã si neajunsuri legate de lipsa de personal. Siguranța circulației metroului este o altã problemã, spune liderul sindical de la metrou, Ion Radoi.

Negocierile vor continua luni, de la ora 14:00.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.