Cinema, muzică şi alte evenimente din Bucureşti de astăzi, 26 octombrie

CINEMA

* În penultima sa zi, Festivalul Les Films de Cannes á Bucarest are 9 proiecţii în program.

˟ La Cinemateca Union rulează două drame:

– de la ora 17:00, în cadrul programului Omagiu Lucian Pintilie, „O vară de neuitat”, realizată în 1994 de cineastul comemorat cu Kristin Scott-Thomas, Claudiu Bleonţ, Marcel Iureş, Olga Tudorache,George Constantin, Răzvan Vasilescu;

– de la ora 20:30, „The Load”, de sârbul Ognjen Glavonic.

˟ La Cinema Elvira Popescu se reiau dramele:

– de la ora 17:00, în Focus Mexic, „Nuestro tiempo / Our time” de şi cu Carlos Reygadas;

– de la ora 21:00, „Le livre d’image” de şi cu Jean-Luc Godard, ce a primit un premiu Palme d’Or special.

˟ La Cinema Muzeul Ţăranului:

– de la ora 17:30, se reia drama „Burning”, regizată de coreeanul Lee Chang-Dong şi distinsă cu premiul criticilor de film FIPRESCI;

– de la ora 20:00, rulează, în avanpremieră, thriller-ul „Hackerville. Episodul I”, regizat de Igor Cobileanski şi Anca Miruna Lăzărescu, proiecţia fiind urmată de o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu echipa filmului.

˟ La CinemaPRO sunt proiectate încă două drame:

– de la ora 17:45, „Gräns / Border” în regia lui Ali Abbasi, distinsă cu premiul secţiunii Un Certain Regard şi propunerea Suediei la premiul Oscar pentru Cel mai bun film străin;

– de la ora 20:30, „Cold War”, o poveste pasionantă de dragoste, pe fundalul Războiului Rece, între doi oameni cu temperamente diferite, provenind din medii diferite, care sunt în mod fatal nepotriviţi şi totuşi, condamnaţi de către soartă să fie împreună, film pentru care Pawel Pawlikowski a primit Premiul pentru cel mai bun regizor.

˟ La CINETic (Centrul Internaţional de Cercetare şi Educaţie în Tehnologii Inovativ Creative din str. Tudor Arghezi, nr. 3B), de la ora 19:00 are loc încă o proiecţie, în prezenţa realizatorului Bogdan Mustaţă, a filmului „My Life Rehearsed in One Leg”, dramă cu: Ela Ionescu, Bogdan Albulescu şi Radu Romaniuc.

 

* La Cinemateca Eforie, cea de-a X-a ediţie a Săptămânii Filmului Rus vă propune astăzi două producţii:

– de la ora 18:00, drama „Bolşoi”, realizată de Valeriy Todorovskiy, despre lupta unei balerine pentru un rol pe scena celebrului teatru moscovit, cu: Alisa Freindlich, Alexandr Domogarov, Nicholas Le Riche, Margarita Simonova, Ekaterina Samuilina, Anna Isaeva, Anastasia Plotnikova;

– de la ora 20:30, „Vineri”, comedie de Evgeniy Shelyakin despre magia specială a nopţii de vineri ce seamănă cu un revelion mai scurt, având în distribuţie pe: Danila Kozlovskiy, Serghey Burunov, Nastasia Smburskaia, Katerina Shpitsa, Evghenia Brik, Anton Shaghin.

MUZICĂ

* În cadrul Festivalului Naţional de Teatru, au loc deseară două concerte:

– de la ora 18:00, unul caritabil dat de Orchestra KamerArt sub bagheta maestrului Horia Andreescu, la Muzeul Naţional de Artă al României (Sala Auditorium), toate încasările urmând să fie donate pentru construirea Primului Spital de Oncologie şi Radioterapie Pediatrică din România;

– de la ora 20:00, la Teatrul Bulandra, Sala „Liviu Ciulei”, concertul de lansare „Nicu Alifantis – Box Set Theatre Music Collection – Memorabilia”, la care participă şi FragileBand, încasările fiind donate campaniei „Artişti pentru Artişti” – un proiect al UNITER.

* Concertul săptămânal susţinut de Orchestra Naţională Radio, de la ora 19:00 la Sala Radio, este dirijat de tânărul dirijor american Ryan Bancroft şi are în program două dintre cele mai cunoscute creaţii ale „titanului” Beethoven: Concertul nr. 5 pentru pian şi orchestra – „Imperialul”, solist Horia Mihail şi Simfonia nr. 6 – „Pastorala”.

* Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu” susţine, de la ora 19:00 la Ateneul Român, al doilea concert al săptămânii, dirijat de Gerd Schaller, ce are în program doar Oratoriul „Creaţiunea” de Joseph Haydn. Solişti: Anna Palimina – soprană, Johannes Chum – tenor şi Kresimir Strazanac – bas-bariton. Participă Corul Filarmonicii „George Enescu”.

* Tot de la ora 19:00 încep două concerte în cadrul celei de-a XI-a ediţii a Festivalului-Concurs Naţional de Muzică Bisericească „Lăudaţi pe Domnul!”:

– la Biserica Sfântul Elefterie – Nou, Paraclis Patriarhal, unde cântă Corala Bărbătească Te Deum Laudamus, Grupul Psaltic al Mănăstirii Nera şi Corul de Copii Radio;

–  în Studioul de Operă şi Multimedia al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti cântă Corul Bărbătesc din Finteuşu Mare şi Capela Corală Moldova din Chişinău.

* Muzeul Municipiului Bucureşti vă invită la concertul „Interferenţe muzicale româno-balineze” susţinut, de la ora 19:00, la Palatul Suţu de: Maria Chifu – fagot, Olga Podobinschi – pian, Mihaela Pletea – soprană şi invitaţii speciali Gamelan Jepun Bali.

* Adrian Nour şi Trio Zamfirescu revin la Teatrelli cu un nou concert deseară, de la ora 19:00.

* Ansamblul muzical eclectic Haggard, condus de excepţionalul artist de origine afgano-germană Asis Nasseri, dă un concert, tot de la ora 19:00, în Quantic Club.

* Hot Leeks cântă blues, de la ora 21:00, în Clubul Ţăranului.

* FreeStay dă un concert în Hard Rock Café, începând cu ora 22:30.

* De la ora 23:30, Nelu Vlad şi formaţia Azur cântă în Berăria H.

SPECTACOLE

* Muzeul Municipiului Bucureşti vă invită la premiera spectacolului „Aventură şi magie cu baronul Münchhausen”, cu actrița Irina Movilă şi Marius Drăguş – MAGITOT, ce are loc, de la ora 19.00, la Casa Filipescu-Cesianu.

* Tot de la ora 19:00, Clubul de Folk al Casei de Cultură a Studenţilor Bucureşti invită pe cei care iubesc limba poezească în Sala POD la o seară de poveste alături de Zoltan Butuc ce prezintă show-ul „Frunză verde de albastru”.

* La Green Hours, de la ora 20:00 are loc premiera one-woman show-lui „Această Sonia” de Lia Bugnar, susţinut de Letiţia Vlădescu.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.