Sărbătorim INEDIT Centenarul: vino în Centrul Istoric la concert!

Vineri, 26 octombrie, de la ora 17:00, BucureștiFM te așteaptă cu un miniconcert marca Maria Gheorghiu!
Vino în Centrul Istoric pe strada Lipscani, segmentul cuprins între Eugen Carada și strada Smârdan, la un eveniment marca București FM în care ce se aude se și vede – Andreea Bratu si Alexandru Minculescu fac emisiune pe bune, așa că vei putea sa-i vezi la lucru și sa faci poze cu dj-ii care sunt live de la ora 15:00 pe „Sens Unic” on line pe www.bucurestifm.ro și pe Facebook-ul București FM!

București FM, postul public de radio al Capitalei, te invita până pe 10 noiembrie 2018, în Centrul Istoric (zona Băncii Naționale), la expoziția România 100 – Eu Aleg România, pentru a redescoperi 100 de momente esențiale din istoria românilor. Evenimentele care au au determinat construirea unei naţiuni unite, puternice, demne şi independente sunt in drumul tau, la propriu. Opreste-te si afla despre cele 100 de momente care ne-au facut ceea ce suntem astazi.

„Mi-am tatuat de mult pe inimă cuvantul ROMANIA cu tot ce înseamnă ea și am început să țes, deschizand cartea de istorie, poveștile Centenarului” spune Maria Gheorghiu. Asa s-a născut proiectul ”Lavandă și tricolor”, foarte apreciat de cei care l-au văzut pană acum.
Un loc aparte în acest proiect îl are personalitatea Reginei Maria, singura regină a Romaniei Mari.
Povestea reginei s-a desprins din vechiul proiect al artistei, ”Sub Zodia Mariei”. Cantecul INIMA DE LA BALCIC cu tot cu poveste, îi este dedicat. Faptele celor care au împlinit visul romanilor de a trăi într-o Romanie unită au rămas în memoria colectivă, așa cu este și cantecul DOINA LUI LUCACI, un omagiu adus preotului Vasile Lucaciu, care a luptat pentru drepturile romanilor din Transilvania, fiind unui din cei 100 de semnatari ai Memorandumului.
Maria nu a uitat nici cantecele care îi însoțeau pe soldați cand porneau la luptă: CANTA CUCU BATA-L VINA sau DRUM BUN, TOBA BATE.
„Cand vorbim despre Centenar, ne gandim si la Reunire, spune Maria, pentru mine ”Basarabia e Romania iar piesele pe care le cant stau marturie”.
SCRISOAREA UNUI TARAN MOLDOVEAN este un cantec scris cu emoția zilei de azi și ADUNA-MI MAMA UMBRA este dedicat tinerilor basarabeni din Orhei, care s-au constituit în grupul de rezistență antisovietică după ocuparea Basarabiei în 1940, plătind cu viața pentru curajul de a se împotrivi ocupației rusești.
Ecaterina Teodoroiu, eroina de la Jiu e prezenta si ea in acest spectacol-concept, cantecul ei este ARIPI DE DRUM.
Maria Gheorghiu a cantat in Basarabia, la Chisinau, la Filarmonica, la Teatrul Verde, in Piata Marii Adunari Nationale, la Orhei, la Cahul si peste tot oamenii au vibrat la unison.

Proiectul spectacolui dedicat Centenarului a fost prezentat romanilor din țară, în locuri unde se simte puternic vibrația romanească la Brașov,Bacau, Suceava, Siret, Arad, Ploiești dar și în afara granițelor, la romanii din Ungaria și din Serbia. Urmeaza Constanta si pe 1 decembrie Putna.
„Lavanda si Tricolor” vor primi bucurestenii aflati vineri pe strada Lipscani la expozitia „100 de momente esentiale ale romanilor”.
Momente muzicale unice interpretate live de Maria Gheorghiu si Radu Grațianu, un muzician care ii sta alaturi in majoritatea proiectelor, de peste 9 ani.

București Fm va continua în fiecare weekend seria evenimentelor, având pregătite multe surprize.
Nu uita!
Istoria prinde viață din 15 septembrie 2018 pana pe 10 noiembrie 2018, în Centrul Istoric (pe strada Lipscani, segmentul cuprins între strada Eugen Carada și strada Smârdan), la un eveniment marca București FM.

Expoziția în aer liber va fi deschisă până pe 10 noiembrie 2018, cu sprijinul Primăriei Municipiului București.
România 100 – Eu Aleg România este un proiect cultural Radio România susținut de Guvernul României prin Ministerul Culturii și Identității Naționale, care se desfășoară în București, Brașov, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Iași, Reșița, Tg. Mureș, Timișoara, Arad, Sibiu, Sighetul Marmației.
La aniversarea a 100 de ani de la Marea Unire, Rețeaua Studiourilor Teritoriale Radio România îți prezintă cele mai importante 100 de momente din istoria poporului român într-o expoziție fotografică de excepție.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.