Oamenii de ştiinţă au identificat principala condiţie pentru o viață lungă și sănătoasă

Medici de la Spitalul de Copii din Oakland, SUA, au concluzionat că nivelul optim al unor vitamine, minerale şi alţi compuşi reduce riscul de deces prematur, prelungeşte viaţa şi asigură o sănătate bună la bătrâneţe, informează site-ul MedicalXpress. Potrivit acestora, locuitorii ţărilor dezvoltate, inclusiv 70% dintre americani, se confruntă cu un deficit de una sau mai multe substanţe importante.

Deşi lipsa de vitamine nu este atât de mare încât să provoace scorbut sau rahitism, cercetătorii sunt convinşi că deficitul de vitamine are consecinţe pe termen lung. Vitamina D, acizii graşi omega-3 nesaturaţi şi magneziul sunt componente necesare ale enzimelor implicate în refacerea ADN-ului, asigură buna sănătate a vaselor de sânge şi previn stresul oxidativ.

În cazul deficitului de vitamine şi minerale, organismul este forţat să consume cantitatea lor limitată pentru a menţine funcţiile vitale şi sănătatea reproducerii, în loc de alte necesităţi. Cei afectaţi de lipsa cronică a vitaminei K şi seleniului produc mai puţine enzime care contribuie la sănătatea bună a arterelor. Ca urmare, riscul de deces din cauza bolilor cardiovasculare creşte.

Oamenii de ştiinţă cred că o serie de substanţe al căror rol pentru menţinerea funcţiilor vitale este mai puţin evident sunt, practic, necesare pentru o speranţă de viaţă mai mare. Printre aceste substanţe se numără taurina, ergotioneina, pirolo-chinolin-chinona, precum şi carotenoidele luteină, zeaxantină, licopen, alfa şi beta-caroten, beta-criptoxantină şi astaxantină. Adăugarea acestora la hrană şi o dietă sănătoasă pot contribui la prevenirea bolilor cronice şi îmbătrânirii premature.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.