Cinema și muzică, evenimente din Bucureşti de astăzi, 23 octombrie

Programul Festivalului Les Films de Cannes á Bucarest cuprinde astăzi 9 proiecţii.

˟ La Cinema Muzeul Ţăranului:

– de la ora 17:00, se reia drama „Donbass”, realizată de Sergei Loznitsa, care a primit premiul pentru regie a secţiunii Un Certain Regard pentru această poveste ce nu este atât despre o regiune, o ţară sau un sistem politic, cât despre o lume pierdută în epoca post-adevăr şi a falselor identităţi care ne priveşte pe noi toţi;

– de la ora 20:00, portretul Ninei Cassian intitulat „Distanţa dintre mine şi mine”, realizat de Mona Nicoară și Dana Bunescu, care vor fi prezente alături de alţi membrii ai echipei pentru un dialog cu publicul.

˟ La Cinemateca Union rulează două drame:

– de la ora 17:00, în cadrul programului Omagiu Lucian Pintilie, „Terminus Paradis”, în prezenţa actorilor din distribuţie: Costel Caşcaval, Dorina Chiriac, Gheorghe Visu, Gabriel Spahiu, Doru Ana;

– de la ora 20:00, în Focus Mexic, „Batalla en el cielo / Bătălie în ceruri”, realizată de Carlos Reygadas în 2005, despre o răpire pentru recompensă ce duce la moartea victimei şi mult sex pentru a scăpa de sentimentul de vinovăţie.

˟ La CinemaPRO sunt proiectate două comedii dramatice:

– de la ora 17:30, „Capharnaüm”, de libaneza Nadine Labaki, care a primit Premiul Juriului;

– de la ora 20:30, „Blackkklansman / Agent provoKkKator”, de Spike Lee, distinsă cu Marele Premiu la Cannes, în care John David Washington interpretează pe Ron Stallworth, un ofiţer de poliţie afro-american din Colorado ce reuşeşte să se infiltreze în gruparea locală a Ku Klux Klan şi aproape devine şeful ei.

˟ La Cinema Elvira Popescu rulează:

– de la ora 17:30, „Ayka”, drama unei tinere mame fără voie realizată de Sergey Dvortsevoy şi distinsă cu Premiul pentru interpretare feminină acordat actriţei Samal Yeslyamova;

– de la ora 20:00, thriller-ul „Climax”, realizat de Gaspar Noé inspirat de o poveste adevărată.

˟ La CINETic (Centrul Internaţional de Cercetare şi Educaţie în Tehnologii Inovativ Creative, din str. Tudor Arghezi, nr. 3B), de la ora 19:00 are loc încă o proiecţie a filmului „My Life Rehearsed in One Leg”, dramă cu Ela Ionescu, Bogdan Albulescu şi Radu Romaniuc, urmată de un dialog cu realizatorul ei, Bogdan Mustaţă.

MUZICĂ

* La Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi (Str. Londra, nr. 39), de la ora 18:00 are loc un nou concert din cadrul stagiunii Cartografii sonore. Intitulat „Sonorități de toamnă” este susținut de japonezii Chiyuki Funakoshi – percuție (marimbă) și soprana Mayuko Komori, în colaborare cu pianistul Mihai Murariu. Seara va fi dedicată hărții „România pe județe și administrativă” apărută în anul 1934 la Institutul Cartografic Unirea, iar cuvântul înainte va aparține muzeografei Ioana Zamfir.

* Tot de la ora 18:00, la Casa Petőfi (Str. Ioan Zalomit, nr. 6) începe spectacolul interactiv de muzică şi dans trandiţional maghiar „Hang-Szer-Szám”, organizat de Institutul Balassi.

* Trio vanBeethoven din Austria susține un recital la Sala Radio, începând cu ora 19:00. În program: Piano Trio în Do de J. Haydn, Piano Trio nr. 2 de Johanna Doderer, „Trio Gassenhauer” în Si bemol de L. van Beethoven și Trio în Si de J. Brahms.

* În cadrul Stagiunii de marţi seara, la sala mică a Ateneului Român, de la ora 19 începe recitalul de muzică românească dat de Duo Kitharsis, având în program lucrările: Dansuri populare românești de Bela Bàrtok, Gerar de Cătălin Ştefănescu-Pătraşcu, Balada de Ciprian Porumbescu și Suita de dansuri populare de Sabin Drăgoi.

* Turneul național „100 x Enescu”, susținut de Bucharest Festival Orchestra sub bagheta dirijorului Cristian Lupeș, ajunge azi la București, concertul având la Universitatea Națională de Muzică, începând cu ora 19:00, în deschiderea stagiunii „Noi Dăm Tonul” a acesteia.

* „Tot ce-i românesc nu piere” se intitulează concertul special susținut în anul Centenarului de Tudor Gheorghe, de la ora 19:00, la Sala Palatului din București. Acompaniamentul este asigurat de orchestra și corul bărbătesc Concertino din Chișinău, sub bagheta dirijorului și orchestratorului Marius Hristescu. Cum de astă-seară este sold-out, artistul a anunțat încă unul pentru 21 decembrie 2018.

* În Quantic Club, de la ora 20 Fractal Universe dă primul său concert în București, având ca invitate trupele Apa Sîmbetei și Rancorum.

* Jurjak lansează cel de-al doilea album, „Blues Berry”, într-un concert ce are loc în Expirat Club – Halele Carol în deschiderea căruia, de la ora 21:00 cântă Blue Monday Ministers, și la care participă Bucharest Jazz Orchestra și Omu Gnom.

* Și Dimitri’s Bats lansează un EP, unul de debut intitulat „Mess” într-un show ce începe de la ora 21:00 în Control Club.

* „Lumea toată e un circ” este titlul noului album cu 14 piese al trupei Iris lansat deseară, de la ora 21:30, în Hard Rock Café.

* Carla’s Dreams aduce piesele iubite de fani pe scena Berăriei H, într-un concert ce are loc de la ora 22:15.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.