Cinema, muzică şi alte evenimente din Bucureşti de astăzi, 22 octombrie

Festivalul Les Films de Cannes á Bucarest are azi 9 proiecţii în program.

˟ La Cinema Elvira Popescu:

– de la ora 17:00, se reia filmul de deschidere „Everybody Knows”, dramă realizată de cineastul iranian Asghar Farhadi, avându-i în distribuţie pe Penélope Cruz şi Javier Bardem, a cărei acţiune are loc într-un sat din inima unor vii spaniole;

– de la ora 20:00, drama „Gräns / Border” în regia lui Ali Abbasi, distinsă cu premiul secţiunii Un Certain Regard şi propunerea Suediei la premiul Oscar pentru Cel mai bun film străin.

˟ La Cinemateca Union sunt proiectate tot două drame:

– de la ora 17:00, în cadrul programului „Omagiu Lucian Pintilie”, „Salonul nr. 6”, realizată de cineastul comemorat după A. P. Cehov în Iugoslavia şi prezentată în 1979 în secţiunea Un Certain Regard;

– de la ora 19:30, „Luz Silenciosa” de cineastul Carlos Reygadas, distinsă în 2007 cu Premiul Juriului, a cărei acţiune se desfăşoară în sânul unei comunităţi de menoniţi din nordul Mexicului.

˟ La CinemaPRO rulează alte două drame:

– de la ora 17:30, „Fugue / Fuga”, regizată de Agnieszka Smoczyńska, ce caută răspunsul la întrebările: ce mai rămâne după ce uităm că am iubit pe cineva? şi e obligatoriu să-ţi aminteşti vechile sentimente de dragoste, ca să poţi fi fericit?;

– de la ora 20:00, „Ash Is Purest White”, realizată de Jia Zhang-Ke despre o iubire în lumea interlopă din Datong.

˟ La Cinema Muzeul Ţăranului:

– de la ora 18:00, se reia drama „3 FACES”, realizată de iranianul Jafar Panahi şi distinsă cu Premiul pentru scenariu (ex-aequo);

– de la ora 20:30, rulează în avanpremieră filmul de debut, „Beautiful Corruption”, al regizorului Eugen Damaschin din Republica Moldova, care va fi prezent la proiecţie împreună cu o parte a echipei sale pentru a răspunde întrebărilor publicului.

˟ La CINETic (Centrul Internaţional de Cercetare şi Educaţie în Tehnologii Inovativ Creative, din str. Tudor Arghezi, nr. 3B), de la ora 19:00 are loc încă o proiecţie a filmului „My Life Rehearsed in One Leg”, dramă cu Ela Ionescu, Bogdan Albulescu şi Radu Romaniuc, urmată de un dialog cu realizatorul ei, Bogdan Mustaţă.

MUZICĂ

* Stagiunea de colecție de la Biblioteca Națională a României continuă cu concertul dat de Cvartetul Solartis, de la ora 17:30, în sala Atrium.

* Arild Andersen Trio susţine concertul Jazz Nouveau de astă-seară din Control Club, începând cu ora 19:30.

CARTE ȘI LITERATURĂ

* Muzeul Național al Literaturii Române (Str. N. Crețulescu, nr. 8) găzduiește, de la ora 17:30, lansarea a două cărți de referință semnate de Dan Ghițescu: romanul „Zodia Cameleonului” și comedia „Moftul național”. La finalul întâlnirii, autorul va răspunde la întrebări și va oferi autografe.

* La Rezidența Scena9 (Str. Ion Luca Caragiale, nr. 32), de la ora 19:00 continuă întâlnirile literare hispano-române organizate de Institutul Cervantes cu lectura de poezie „Când vocile poeţilor se intersectează”, la care participă Ana Blandiana, Jordi Doce, Ioana Nicolaie, Ana Rossetti, Teresa Soto, Radu Vancu. Moderator: Svetlana Cârstean.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.