Breaking News 

de Rasvan Roceanu

Citesc pe site-ul unei agenții de presă că guvernul a mințit, pensiile nu vor crește ci vor scădea. Îmi aduc aminte că știri asemănătoare am citit și acum 3 luni și acum 6 luni și acum 1 an și acum 2 ani și acum 3 ani. Cred că trebuie să fie ceva adevărat, totuși. Prea spun toți același lucru.

Într-o duminică seara,  citesc „Ultima oră” pe site-ul unei agenții de presă: într-un apartament din Drobeta Turnu-Severin a explodat o butelie! Dacă într-unul din cele 7 milioane de apartamente din România a explodat o butelie, asta da breaking news! Cred că  a fost preluată imediat și de Reuters și de BBC.

Lovitură pentru ministrul justiției: candidatul propus de el la șefia DNA a fost respins de secția de procurori a CSM. Chiar că este o surpriză. Având în vedere relațiile cordiale dintre minister și CSM,  eu eram aproape sigur că CSM va fi de acord cu omul pe care îl va alege Tudorel Toader.

Economiștii globali anunță fericiți: China pare să aibă dificultăți, dovadă că în ultimele luni vânzările de automobile încep să scadă mult. Le înțeleg bucuria: din 1978, de când Deng Xiaoping a lansat modelul chinez de dezvoltare, nu a trecut o săptămână  fără ca persoane foarte autorizate să nu  afirme că acest model nu poate funcționa, că falimentul este iminent. Dupa 40 de ani de așteptare devenise frustrant, totuși….

În Franța, de începutul acestui an, gazele naturale s-au scumpit cu peste 16% anunță televiziunea France2. Guvernul de la Paris spune că a crescut mult consumul mondial de gaze și deci și prețul, că s-a scumpit și petrolul, în functție de care se stabilește prețul la gaze  etc. Cu toate aceste argumente jalnice, nimeni în Franța nu  cere demisia guvernului și nu înteleg dece.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.