Se desființează direcțiile și administrațiile Primăriei Capitalei!

Consilierii municipali au adoptat astăzi, cu 27 de voturi din 45, două proiecte de hotărâre care reformează administrația publică Municipală, după cum susține primarul general Gabriela Firea.

Un prim proiect de hotărâre prevede înființarea unei Direcții de Administrare, care va prelua activitățile și o parte din personalul de la ALPAB, Administrația Străzilor, Administrația Fondului Imobiliar și cea a Cimitirelor.

Un al doilea proiect prevede desființarea, în 90 de zile, a direcțiilor enumerate, urmând ca personalul și activitatea acestora să fie preluate de către companiile municipale și de către Direcția de Administrare.

Conform Primarului general Gabriela Firea, cea mai mare parte a personalului direcțiilor care urmează să se desființeze ar fi fost deja preluat de către companiile municipale.

Dan Georgescu, de la sindicatul din Administrația Străzilor spune, însă, că angajații nu ar fi fost preluați prin transfer. Oamenii sunt puși să își dea demisia sau li se cere să accepte desfacerea contractului de muncă cu acordul ambelor părți. Dacă ar face acest lucru, salariații nu ar avea nici o siguranță că vor fi angajați la o companie Municipală și, chiar în cazul în care ar fi angajați nu ar mai beneficia de protecția și drepturile prevăzute în actualul contract colectiv de muncă, spune liderul sindical de la Administrația Străzilor.

El mai spune că sindicatele de la ALPAB, Administrația Străzilor și cea a Cimitirelor se află deja în procese cu Primăria Capitalei privind desființarea acestor administrații.

Liderul grupului USR din Consiliul General al Municipiului București, Roxana Wring, spune că proiectul privind desființarea administrațiilor ar fi trebuit să fie aprobat cu două treimi, fiind unul de patrimoniu, și nu cu jumătate plus unul din numărul consilierilor prezenți în sala de ședință.

Primarul General Gabriela Firea a replicat că nu este vorba despre patrimoniu, ci despre transferul unor activități.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.