Roxana Wring: Avem o Primărie ca o navă de mare tonaj în derivă!

Sursa foto: Facebook

Liderul grupului USR din Consiliul General al Municipiului București (CGMB) Roxana Wring, a declarat, înaintea ședinței că, deși Primăria Capitalei are anul acesta cel mai mare buget din istoria sa, Executivul nu reușește să îl cheltuiască în mod eficient.

Banii alocați pentru investiții au fost cheltuiți doar în proporție de 18%, iar, la această rectificare bugetară sunt redirecționați către subvenția PENTRU RADET și pentru instituțiile de cultură, a spus Wring.

Șefa USR-iștilor DIN CGMB consideră că, din subvenția pentru RADET, în votare de 800 de milioane de lei, 30% se va scurge în pământ, pentru că acestea sunt pierderile sistemului de termoficare. În plus, suntem în pericol de a pierde fondurile europene pentru reabilitarea rețelei de transport și distribuție a energiei termice, mai crede Wring.

Cât despre proiectul care prevede finanțarea combustibilului pentru cetățenii care folosesc în comun o mașină proprietare privată, Wring crede că acesta nu va avea un impact pozitiv asupra traficului și că nu va scădea poluarea, ci va încuraja cetățenii să își folosească mașinile.

Liderul grupului USR din CGMB a mai atras atenția asupra proiectului ce vizează desființarea unor administrații din subordinea PMB: Administrația Străzilor, Administrația Fondului Imobiliar și Administrația Cimitirelor. Wring spune că angajații din aceste structuri au fost supuși presiunilor pentru a demisiona de circa un an de zile. Acum ei vor fi concediați, în pofida faptului că au contracte colective de muncă.

Primăria Capitalei va trebui să facă față sute de procese intentate de către angajații concediați. Aceștia vor câștiga procesele și PMB va trebui să le plătească despăgubiri, a subliniat Șefa grupului USR din CGMB.

Fostul arhitect șef al Capitalei, dl.Adrian Bold a câștigat procesul cu PMB vizând concedierea sa. În acest moment, PMB ar plăti atât salariul fostului cât și pe cel al actualului arhitect șef, a mai declarat Roxana Wring.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.