Toamna la Ceaun în Parcul Național

Sursa foto: www.radiocluj.ro

De mâine, 18 octombrie, şi până duminica vor avea loc show-uri gastronomice inedite, Ceaunul fiind Regele acestui weekend, iar preparate care mai de care mai gustoase şi aromate se vor odihni în acest sfârșit de săptămână în peste 50 de ceaune demne de admirat şi, bineînţeles, de gustat din fiecare!

Vă așteaptă o simfonie de bunătăţi la ceaune: tochitură moldovenească de la ea de-acasa, tocană de oaie, pastramă, balmoş, gulaş de vită, gulaş de porc, bob gulaș cu fasole la ceaun, tocănite de hribi cu smântână, borş de peşte.

Bineînțeles nu vor lipsi magiunul pregătit special pentru toate gospodinele şi multe alte reţete preparate la ceaune piperate sau domolite, pe gustul tuturor.

Zacusca este vedetă între toate aceste delicii, ceaune de zacuscă cu ghebe și hribi, gătite sub ochii trecatorilor.

Sursa foto: www.vinsieu.ro

Pentru a afla secretul reţetei minune, toate gospodinele pot să ia parte la prepararea acesteia.

Grătarele vor acompania şi ele Ceaunul, cu preparate de toate felurile, stropite cu vin şi bere din belşug şi cu licori aromate din fructe de sezon, iar la mustăriile special amenajate în aer liber, trecătorii vor putea degusta cel mai delicios şi proaspăt must, făcut din prima recolta de struguri de anul acesta.

Şi pentru ca show-ul culinar să fie pe cinste, spectacolul va fi „acompaniat“ de berbecuţi la proţap și tone de pastramă la ceaun, spre deliciul gurmanzilor.

Nu vor lipsi nici tradiţionalele sărmăluţe cu mămăliguţă, plăcintele maramureşene sau pâinea coaptă în cuptor. Comercianţii vă mai oferă şi dulciuri, dulceţuri, brânzeturi şi afumături, toate, de cea mai bună calitate.

Meşterii populari au venit şi ei la festival, cu cele mai frumoase cadouri si exponate lucrate manual.

Cei mici se pot distra în parcul de distracții special amenajat. Cei mari vor avea parte de muzică pentru toate gusturile: etno, dance, folclor autohton si tarafuri, ce vor anima petrecerea.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.