Simona Halep riscă o accidentare foarte gravă

Liderul mondial diagnosticat cu hernie de disc şi-a anunţat azi retragerea de la turneul de la Moscova, o decizie previzibilă de alt fel, ţinând cont de sfaturile lui Ion Ţiriac şi ale lui Ilie Năstase. Eleva lui Darren Cahill ar vrea să se prezinte cât mai bine la Turneul Campioanelor, dar hernia de disc de care suferă ,nu este o boală care să se vindece numai cu exerciţii specifice la sală. Acele exerciţii îi pot ameliora Simonei durerile de la coloană, dar în situaţiile în care vertebrele sunt solicitate prin mişcări bruşte şi efort fizic susţinut reapar durerile, care nu sunt prea uşor de suportat. Sportiva din România s-ar putea să încerce să joace cu infiltraţii la Turneul Campioanelor, dar acest lucru nu va fi decât o soluţie de moment şi foarte periculoasă.

În ultimele zile am vorbit cu câţiva chirurgi cu mare experienţă din Capitală şi care m-au rugat să nu le divulg identitatea, pentru a nu-i influenţa viitoarele hotărâri ale Simonei, chirurgi care mi-au declarat la unison că hernia de disc nu este o boală cu care să te joci, iar vindecarea totală nu se face decât prin operaţie, urmată de 3-4 luni de recuperare într-un centru medical specializat.

Cu siguranţă că cei din staff-ul Liderului mondial, vor găsi modalitatea de a-i transmite Simonei faptul că ratarea începutului de sezon de anul viitor şi reintrarea în circuit spre primăvară, i-ar prelungii cariera sportivă cu încă 4-5 ani la cel mai înalt nivel.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.