Cinema, muzică şi alte evenimente din Bucureşti de astăzi, 16 octombrie

CINEMA

* La Cinemateca Eforie, astăzi sunt proiectate două drame:

– de la ora 16:30, în cadrul medalionului Dan Piţa – 80 de ani (11 octombrie), „Tănase Scatiu”, realizată în 1976, după „Viaţa la ţară” şi „Tănase Scatiu” de Duiliu Zamfirescu, cu: Victor Rebengiuc, Eliza Petrăchescu, Vasile Niţulescu;

– de la ora 19:00, în ciclul Istoria filmului universal în capodopere, „À bout de souffle / Cu sufletul la gură”, film romantic de Jean-Luc Godard din 1960, cu: Jean-Paul Belmondo, Jean Seberg, Daniel Boulanger, Jean-Pierre Melville.

* În cadrul Săptămânii Filmelor Coreene, la Grand Cinema Băneasa rulează, de la ora 17:00, cu subtitrare doar în limba engleză, thrillerul – horror „Train to Busan”, regizat de Sang-ho Yeon, despre un virus îngrozitor care se răspândeşte ca un foc sălbatic printre pasagerii din trenul KTX.

MUZICĂ

* La Sala Radio, timp de trei zile se desfăşoară Festivalul de pian „Moştenitorii României muzicale”, la care participă trei tineri pianişti români excepţionali, fiecare susţinând câte un recital, începând cu ora 19:00. Astă-seară, Florian Mitrea interpretează lucrări de: L. van Beethoven, Fr. Schubert, Fr. Liszt, S. Toduță, R. Paladi, P. Constantinescu.

* În ambele săli ale Ateneului Român, de la ora 19:00 au loc evenimentele:

– la Sala Mare, un concert dat de Corul Filarmonicii „George Enescu”, dirijat de Iosif Ion Prunner şi acompaniat la pian de Andrei Licareţ şi Raluca Ouatu, având în program: Motetele nr. 5, „Komm, Jesu, komm” şi nr. 6 „Lobet den Herrn” de Johann Sebastian Bach; Liebeslieder şi Neue Liebeslieder de Johannes Brahms.

– la sala mică, în cadrul Stagiunii de marți seara susţine un recital pianista Oana Popescu, care interpretează lucrări de: J. Brahms, Michael Künstle, W.A. Mozart, F. Chopin, C. Debussy şi Enescu.

* CinemaPRO găzduieşte, tot de la ora 19:00, concertul „Mozart, Geniul” susţinut de Orchestra Simfonică Bucureşti şi de dirijorul principal Jin Wang în seria „Capodopere ale Marilor Compozitori”, organizată de Centrul Cultural European Sector 6, în cadrul stagiunii „SalutCULTURA!”. În program: Uvertura la „Nunta lui Figaro”, Concertul de pian şi orchestră nr. 21 – solist Răzvan Dragnea şi Simfonia nr. 40.

* Sala Epika a Grand Cinema din Shopping City Băneasa găzduieşte, de la ora 19:00 concertul dat Zdob şi Zdub în cadrul proiectului „ALTorchestra 100”, ce marchează 100 de ani de la Marea Unire prin unirea metaforică a două stiluri muzicale diametral opuse: rock alternativ şi muzică simfonică.

* SupportYourLocalBands Music Festival, îşi mută astăzi locul de desfăşurare în Quantic Club, unde, începând cu ora 20:00, susţin concerte trupele: byron, D-L Goe şi Pinholes.

* Jazz Duo Ana DUbyk – ALbert Tajti cântă, de la ora 20:00, în în Green Hours jazz-café.

* THC îşi lansează albumul de debut „Here We Are”, într-un concert pe care-l dă în Control Club, începând cu ora 21:00.

* Tot de la ora 21:00, formaţia Phoenix susţine concertul „Arhaic Rock”, în Hard Rock Café.

* După un turneu plin de succes în toată ţara, Alexandra Uşurelu revine în capitală cu show-ul „Lumea, cum ai vrea să fie”, pe care-l dă, de la ora 21:30, în Berăria H.

SPECTACOLE

* De la ora 19:30, la Circ & Variete Globus, Nicu Alifantis, Mircea Baniciu, Alexandru Andrieş şi Mircea Vintilă revin cu spectacolul „Tandreţuri pentru femei cu cei patru corifei” la cincisprezece ani de la premieră.

* În Clubul Ţăranului, tot de la ora 19:30, începe „Hamlet 2 (cu scene din viaţa lui Milo Temesvar)”, solemnitate faraonică despre care nu există alte informaţii decât implicarea nejustificată a lui Sebastian Grama.

EXPOZIŢIE

De astăzi până pe 30 octombrie, publicul bucureştean poate vizita în Palatul Parlamentului – Sala Brâncuşi (Str. Izvor, nr. 2-4), o expoziţie cuprinzând 130 de creaţii realizate de artişti cunoscuţi şi recunoscuţi din România şi din străinătate, de-a lungul a patruzeci şi patru de ani în Tabăra de Creaţie din Lăzarea, o expoziţie în care prezentul şi trecutul, tradiţia şi inovaţia se intersectează sub semnul deschiderii.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.