VIDEO: UPDATE: „Seism 2018” ziua doi, posibile scenarii

Update 20.16

 

La Arena Națională a început instalarea taberei pentru sinistrați.

Corturi pentru  600 de persoane sunt amplasate in locul  de parc dinafara  stadionului

6-7 persoane intra in fiecare cort

Corturile sunt dotate cu  aer conditionat pentru  caldura

dav

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sunt instalate WCuri  ecologice

Lumina e asigurata de un  generator de mare putere

20000 de paturi vor fi montate la subsolul cu parcari

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Update 18.00

Amplasare puncte medicale avansate pentru preluarea pacienților, la Spitalul Universitar de Urgență București

 

 

 

 

 

Update 17.20

Ministrul de Interne, Carmen Dan, se intalneste cu comisarul european Christos Stylianides, în jurul orei 19.45,  la baza 70.

Update 17.02

Comisarul european pentru ajutor umanitar și managementul crizelor, Christos Stylianides, a asistat la o intervenție executata de pompieri și paramedicii SMURD, în incinta Academiei de Poliție, conform scenariului SEISM 2018.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Update 16.45

La ora 18.45, comisarul european pentru ajutor umanitar și managementul crizelor, Christos Stylianides, va susține o conferință de presă la sediul Centrului 70 Geniu Aviație, prilej cu care va fi lansat oficial exercițiul internațional ”EU ModEX 2018”.

 

Update 16.25

Imagini de la Academia de Poliție – vizită comisar european

 

 

 

 

 

Update 16.01

Comisarul european pentru ajutor umanitar și managementul crizelor, Christos Stylianides, a ajuns la spitalul mobil italian. În acest moment spitalul este în curs de instalare. De aici se va deplasa la site-ul organizat la sediul Academiei de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Update 15.45

Comisarul european pentru ajutor umanitar și managementul crizelor, Christos Stylianides, a ajuns la București.

Oficialul a fost preluat de secretarul de stat Raed Arafat și va inspecta spitalul mobil al echipei de interventie italiene instalat la Institutul Ana Aslan. Ulterior, vor fi vizitate și alte locuri unde sunt în desfășurare aplicațiile din cadrul exercițiului SEISM 2018

 

 

 

 

 

 

 

Update 15.10

Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei (CNCCI) a solicitat suplimentarea fortelor din Bucuresti cu echipe de cautare salvare (inclusiv alpinisti) din judetele  VN, BV, CT, CL, BZ, AG
• Fortele se vor prezenta in bazele de operații, urmând a fi direcționate în zonele afectate de replica seismului

UPDATE 14.28: replică seism: zona afectată este în special municipiul Bucuresti.
Pentru recunoastere și evaluarea situatiei, salvatorii beneficiază de sprijin aerian. În momentul de față, 2 elicoptere ale Inspectoratului General de Aviație al MAI decoleaza pentru survol post seism.

Update 14.15

În urmă cu câteva minute, în scenariul exerciţiului SEISM 2018 s-a introdus o replică a cutremurului, cu magnitudinea de 5,8 grade pe scara Richter, care s-a produs în zona Vrancea, la o adâncime de 141 km.
Echipajele de intervenţie în situaţii de urgenţă se deplasează în teren pentru efectuarea recunoașterilor și evaluarea pagubelor generate de această replică a cutremurului.

În contextul exercițiului Seism 2018, DSU reaminteste câteva recomandări utile pentru cetățeni, într-o situație reală:

După producerea unui cutremur

1. Încercaţi, în primul rând, să rămâneţi calmi.
2. Liniştiţi persoanele speriate şi copiii.
3.Verificaţi dacă sunteţi răniţi şi apoi uitaţi-vă şi la persoanele din jur. În cazul în care sunt rănite, asiguraţi primul ajutor, doar dacă vă pricepeţi.
4. Dacă, în urma producerii unui cutremur, aţi fost surprins sub dărâmături sau în incinte, la anumite intervale de timp, în măsura în care este posibil, loviţi cu un obiect tare, în partea cea mai compactă a locului în care sunteţi blocaţi, pentru a transmite semnale care să permită localizarea.
5. Nu folosiţi telefonul, decât pentru a semnala o urgenţă.
6. Puneţi-vă încălţăminte şi haine rezistente pentru a evita să fiţi rănit de bucăţile căzute, în special cele de sticlă.
7. Verificaţi dacă locuinţa a suferit pagube.
8. Verificaţi starea instalaţiei de gaz doar cu emulsie de apă şi săpun.
9. Dacă alimentarea cu apă curentă este în continuare disponibilă, umpleţi cada şi alte recipiente, pentru cazurile în care aceasta s-ar putea opri ulterior.
10. Dacă trebuie să părăsiţi locuinţa pentru că nu mai este sigură, nu uitaţi să vă luaţi rucsacul de urgenţă.
11. ATENŢIE! Fiţi atenţi la scări. S-ar putea ca mişcarea seismică să fi afectat rezistenţa acestora.
12. Dacă aveţi nevoie de ajutor şi nu mai puteţi ieşi din locuinţă, puneţi la fereastră un afiş pe care scrie cu litere foarte mari: A J U T O R !
13. Ascultaţi la radio instrucţiunile autorităţilor.
14. Nu folosiţi maşina decât în situaţii extreme. Căile de circulaţie trebuie lăsate libere pentru maşinile de intervenţie.
15. În unităţile de învăţământ preşcolar, primar şi gimnazial, profesorii îndrumă copiii şi asigură protecţia acestora până la sosirea unui adult din familie.

Update ora 14.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Update ora 13.30:

Colaj fotografii amplasare tabere mobile in Voluntari si Afumati

Imagini de la instalarea spitalului mobil israelian la Centrul 70 Geniu Aviație Pantelimon

 

 

 

 

 

Site uri active la  ora 12.00:

– Academia de poliție – strada Boteanu 3b – misiuni de stingere incendii, deblocare acces subsol, etaje superioare, căutare salvare, asistenta medicala de urgenta și evacuare medicala
– Academia Romană – Căderea Bastiliei 5 ( misiuni de salvare persoane de sub dărâmături) , descarcerare, ambulante b, descarcerare grea, autoscara, container multirisc
– Iutei ( franceza nr.9 – misiune salvare persoane de sub dărâmături) ; Franceza 52 ( idem), Blănari 11 ( idem), Smârdan 18 ( idem); Gabroveni 12 ( idem)
– Biblioteca Naționala ( calea Șerban Vodă 48)- căutare salvare
– Fabrica de bere Rahova – căutare salvare persoane surprinse sub dărâmături, pătrunderi sub dărâmături, asistenta și evacuare medicala

In jurul ore 13.00, secretarul de stat Raed Arafat a primit echipele de intervenție din Bulgaria la Baza de Operații Romexpo, intrarea dinspre Bulevardul Expoziției.

Update ora 11:

În cadrul exercițiului SEISM 2018, pe timpul nopții au sosit în Centrul 70 Geniu Aviație Pantelimon peste 150 de medici şi asistenţi medicali din Israel cu un spital mobil tip III, unde vor fi asigurate inclusiv intervenții chirurgicale complexe.

De asemenea, în urma apelului internațional pe care România l-a lansat ca urmare a cutremurului din data de 13 octombrie, au ajuns în ţară și 7 ambulanţe din Austria, 4 ambulanţe din Italia, o ambulanţă din Ungaria, două camioane pentru posuri medicale avansate nivel I, din Italia şi trei camioane din Austria.
În cursul acestei zile vor ajunge echipa de căutare- salvare din Bulgaria şi paramedici cu ambulanţă din Republica Moldova.

În această după-amiază, un avion civil pus la dispoziţie de Institutul National de Cercetare Aerospatiala va aduce de la Timişoara 4 medici şi asistenţi medicali pentru suplimentare.

Totodată, încă din timpul nopții a început instalarea taberelor de sinistrați la Voluntari și Afumați, din județul Ilfov. Acestea pot deveni funcţionale în următoarele 2 ore.

În București, pe Arena Națională, începând cu ora 19.00, se va organiza o altă tabără de sinistrați cu o capacitate de 600 de persoane, iar în interiorul stadionului pot fi adăpostite alte 20.000 de persoane.

La acest moment, echipaje operative desfășoară misiuni de căutare-salvare și evacuare medicală, conform scenariului, în mai multe site-uri active.
De asemenea, în zona spitalului Floreasca au fost amplasate puncte medicale avansate pentru suplimentarea capacității de primire a victimelor, având în vedere că, potrivit scenariului, la UPU Floreasca s-a prezentat într-un interval scurt de timp un număr mare de victime.

Astăzi, în cursul după-amiezii, este așteptat în România comisarul european pentru ajutor umanitar și managementul crizelor, Christos Stylianides.

În sprijinul echipelor medicale mobile ce acționează pentru salvarea răniților rezultați în urma seismului major, s-a alăturat și o echipă formată din 168 de medici și asistenți medicali din Israel.
Aceștia au aterizat noaptea trecută pe Baza 90 Otopeni și începând din această seară vor acționa în incinta spitalului mobil de tip 3 israelian, dislocat și el în acest exercițiu.
Spitalul israelian este dotat la cele mai inalte standarde și asigura ingrijire specializata a victimelor/persoanelor afectate, inclusiv prin posibilitatea intervențiilor chirurgicale (pediatrice, maxilo-faciale, de reconstructie etc ) si asigurarea spatiilor de terapie intensiva.
O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române a efectuat, în cursul nopții, o misiune de evacuare, pe ruta București – Cluj, pentru transferul a 12 răniți.
Dintre cei 12 răniți, 7 au fost intubați, iar 3 dintre aceștia prezentau arsuri.
Pacienții au fost asistați pe timpul zborului de către o echipă SMURD din cadrul Spitalului de Urgență Floreasca, formată din medici, asistenți și paramedici militari și transportați la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj.
Până în prezent, situația rezultată în urma seismului, potrivit scenariului, este următoarea: 2098 persoane decedate, 3912 răniți, 7250 persoane dispărute, 30.000 persoane sinistrate și 130.000 de persoane afectate.
De asemenea, 30.000 de consumatori sunt nealimentați cu energie electrică și 25.000 de persoane nu au acces la rețeaua de alimentare cu apă. Au fost dsitruse 250 de case și avariate alte 900.
Potrivit scenariului, morga mobila şi-a continuat deplasarea în mai multe zone din București, de unde au foat preluate persoanele decedate în vederea transportării la IML.
***
La această oră se desfășoară activități de căutare-salvare și evaluare medicală în următoarele zone din București: Academia de Poliție, Academia Română, Fabrica de Bere Rahova și Industria Iutei, din strada Veseliei.

Fabrica de bere Rahova
Situatie tactica: 2 victime salvate de la etajul 3
Forte: o autospeciala cu apa si spuma, o descarcerare o autospeciala pentru lucru la inaltimi, 2 SMURD

 

 

 

 

 

 

 

 

Fabrica Iutei, situația tactica nr. 2.

Trei persoane prinse sub dărâmături, clădire parțial prăbușita (locatarii de la etajul 1
Forte: container multirisc, 1 masina de stingere, 3 ambulante SMURD , o descarcerare.

22 salvatori.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Situația tactica nr.3- Academia de Poliție

Echipajele de Căutare-salvare au identificat sub dărâmături 5 victime, una dintre acestea in stare mai gravă.

Forte: o mașina de stingere, o ambulanta Smurd, autospeciala pentru transport victime multiple

 

 

 

 

 

 

La ora 10.00, la Ciolpani, dl Raed Arafat va avea declaratii de presa referitoare la derularea exercițiului in continuare.

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.