Primăria Capitalei vrea să deconteze combustibilul folosit până la valoarea de 500 de lei pe lună pentru cei care folosesc în comun o mașină

Primăria Capitalei vrea să deconteze combustibilul folosit de cetăţeni până la valoarea de 500 de lei pe lună. Asta cu condiția ca mai multe persoane să folosescă în comun un autoturism proprietate personală.

Primăria vrea să-i convingă pe șoferi să renuțe la utilizarea individuală a vehiculului propriu. Soluția este utilizarea în comun, prin asociere voluntară, a unei mașini de către persoanele care au aceeaşi direcţie de deplasare cu destinaţia Municipiul Bucureşti.

Acest proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti, care va avea loc săptămâna viitoare.

O altă măsură prevede că Primãria ar urma sã ofere lunar un decont similar pãrinților din Ilfov care se asociazã și își folosesc mașina personalã pentru a aduce la școalã, în București, nu doar proprii copii, ci și colegi de-ai lor.

În fine, într-o a treia etapã, municipalitatea dorește sã înființeze un parc cu mașini electrice sau hibrid, care sã poatã fi folosite de cetãțeni pentru deplasare în București.

Mãsura urmãrește descongestionarea traficului și îmbunãtãțirea calitãții aerului în capitalã, în condițiile în care, la sfârșitul anului trecut, în București erau înmatriculate peste un milion de mașini, iar în Ilfov aproape 150.000.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.