VIDEO: Chef Aida Parascan – “Cred că Dumnezeu iubește ciocolata!”

Chef Aida Parascan a condimentat dimineața cu sfaturi gastronomice, povestind alături de Răzvan și Marius despre mâncarea sănătoasă și despre secretele din bucătărie.

Provocarea a fost să le explice matinalilor diferența dintre Chef și bucătar: “Chef-ul e cel care crează, bucătarul e cel care execută. Gastronomia are mai multe ramuri. Sunt bucătarii care fac mâncare, cei care fac cofetărie, alții care fac patiserie. Sunt și cei care le fac pe toate. Acela este un Chef. Cel care le știe pe toate. În bucătărie trebuie să și gestionezi. E o munca foarte, foarte complexă.”

Aida recunoaște că în viață totul se câștigă: “Eu spun întotdeaua «mi-ar plăcea». Am o relație foarte strânsă cu Doamne-Doamne și îi zic: “Șefu’, mi-ar plăcea…”. Apoi aștept. Cred că Bărbosu’ e un tip foarte mișto, are simțul umorului și cred că iubește mult ciocolata.”
Chef Aida Parașcan a explicat ce trebuie să mâncăm în fiecare anotimp: “În fiecare sezon trebuie să ne alimentăm cu ce găsim în piețele noastre, pentru că sunt cele mai fresh. În primul rând, sunt adepta pâinii integrale. Apoi, dacă ne place dulcele, să mâncăm doar pâine cu dulceață, nu în combinație cu unt. Grăsimea și dulcele nu fac o casă bună.”

Dacă vrei să afli de ce recomandă cumpărăturile de la piață, ce alimente sunt bune, care este rețeta corectă de combinat alimentele, cum arată frigiderul său de acasă, vezi VIDEO.

Pe Aida Parașcan o puteți vedea în fiecare zi, de la 15:30, la TVR 2. Emisiunea pe care o realizează se numește “Chef de vedete”, iar dorința ei este să apropie publicul de gastronomie cu ajutorul vedetelor: “Toată lumea mănâncă, dar de gătit… mai puțin. Iar dacă vedetele reușesc să gătească într-o ora 2 rețete…atunci toată lumea poate.”

Printre invitați s-au numărat vedete precum Stephan Pelger, Ileana Badiu, Daniela Gyorfi, Asu, Elena Merișoreanu.

Vezi aici arhiva emisiunii ”Bună dimineața, București!”.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.