Primăria Capitalei și Primăria Sectorului 3 se luptă în… firme

Război între CMSPPB și Delta ACM 93…

Firma de construcții Delta ACM 93 a atacat la Curtea de Apel București o decizie a Companiei Municipale Străzi, Poduri și Pasaje București prin care reclamanta era exclusă de la o licitație în valoare de 50 de milioane de euro, pentru achiziția de bitum și alte materiale necesare asfaltării.

Cine sunt combatanții…

Delta ACM este compania de construcții cumpărată pe 1 leu, în luna august, de către SC Societatea de Administrare Active Sector 3 SRL, firmă înființată de Consiliul Local al Sectorului 3, prin care Primăria lui Robert Negoiță derulează în special proiecte imobiliare. Compania Municipală de Străzi, Poduri și Pasaje București (CMSPPB) va prelua de la Administrația Străzilor activitatea de construcție și reparație a străzilor din Capitală.

Victoria Delta ACM 93…

Pe data de 4 octombrie, instanța a dat câștig de cauză Delta ACM și a obligat CMSPPB să ia în considerare oferta firmei lui Negoiță, respinsă inițial pentru că ar fi fost neconformă cu cerințele din caietul de sarcini. Prin urmare, licitația, care avea un câștigător în asocierea DVM Contractors SRL – Tehnic Asist SRL, TREBUIE, acum, reluată.

Cum au decurs ostilitățile…

În cadrul aceleași proceduri de achiziție publică, CMSPPB a mai descalificat şi oferta austriecilor de la Strabag. Ca și Delta ACM 93, aceștia au contestat eliminarea la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) şi au pierdut, dar, ulterior, au mers mai departe la Curtea de Apel Bucureşti. În cazul contestaţiei Strabag, instanţa ar putea să se pronunţe pe 10 octombrie.

Pe 3 iulie, firma Primăriei Capitalei le transmisese companiilor Delta ACM şi Strabag că ofertele lor au fost declarate neconforme şi inacceptabile în faza evaluării tehnice.

Pe 13 iulie, cele două firme au contestat decizia firmei Primăriei Capitalei la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC), unde au cerut ca ofertele lor să fie reevaluate. Pe 31 august CNSC le-a respins însă ca nefondate contestaţiile.

Între timp, PMB a continuat licitaţia pentru bitum şi asfalt cu evaluarea financiară a singurei oferte rămase în cursă, cea a asocierii DVM Contractors SRL – Tehnic Asist SRL. Termenul limită pentru finalizarea acestei evaluări este 11 octombrie, conform datelor actuale din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP).

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.