Parcare de reședință numai online, în Sectorul 4!

Locuri de parcare numai online! 

Începând de la jumătatea lunii septembrie, cine dorește să aibă un loc de parcare de reședință în Sectorul 4, îl poate obține doar online. Nu se mai atribuie locuri de parcare la ghișeu, ca până acum.

”Noul sistem ar fi mai comod pentru cetățeni și, în același timp, ar fi de o transparență totală”, susține Ioan Gâf-Deac, șeful Direcției de Mobilitate Urbană a Primăriei Sectorului 4.

Cum se face…

Cel care dorește un loc de parcare de reședință trebuie să acceseze site-ul www.mobilitateurbana4.ro. Aici va găsi o hartă GIS cu toate locurile de parcare de reședință din sector.

”Locurile de parcare ocupate prin contracte deja active sunt colorate în roșu, iar cele libere în verde. Un simplu click pe un loc de parcare verde este suficient pentru a începe procedura de atribuire a locului respectiv”, spune șeful de la Mobilitate Urbană.

Condițiile…

Aplicantul trebuie să aibă pregătite, pentru a putea fi încărcate în aplicație, actele necesare, scanate sau fotografiate cu un smartphone, spre exemplu.

Sistemul permite atribuirea numai a unui singur loc de parcare, la fiecare adresă. S-a terminat cu practica veche, când unii aveau câte două sau chiar trei locuri de parcare, iar alții nu aveau nici unul.

”Solicitantul nu trebuie să aibă datorii la bugetul local și trebuie să facă dovada existenței unui ITP și a unui RCA valabile”, explică Gâf-Deac.

Aceste două cerințe din urmă sunt impuse pentru a evita ocuparea locurilor de parcare cu mașini ieșite din circulație, cu rable.

Plata…

După parcurgerea acestei proceduri simple, solicitantul va primi un e-mail de confirmare și va trebui să meargă la autoritatea locală, adică tot la coadă, doar pentru a plăti locul de parcare.

De anul viitor, însă, beneficiarii locurilor de parcare de reședință vor primi de la Primăria Sectorului 4 câte un card cu ajutorul căruia vor putea plăti la PayPoint-urile din supermarketuri, Mall-uri etc.

Termenul de soluționare…

Șeful mobilității urbane din Sectorul 4 spune că ”cererile trebuie procesate și soluționate într-un termen de 10-30 de zile. Însă, prin eforturile susținute ale funcționarilor din cadrul Direcției de Mobilitate Urbană, s-a reușit soluționarea cererilor în termen de o săptămână”.

Câte locuri de parcare libere mai sunt…

De la jumătatea lunii septembrie, dintre cele aproximativ 5000 de locuri de parcare de reședință libere din Sectorul 4, circa 2600 au fost atribuite online după această procedură foarte simplă și foarte transparentă.

Ce fac cei care nu se descurcă cu computerul…

Pentru cei care nu au un computer, nu au acces la internet ori nu se descurcă cu această procedură foarte simplă și transparentă online, Primăria Sectorului 4 pune la dispoziție un calculator și personal specializat, care să-i ajute la obținerea unui loc de parcare de reședință.

Desigur, nepricepuții în ale calculatoarelor trebuie să se deplaseze până la noul sediu al Primăriei Sectorului 4, aflat la îndemână, în incinta Mall „Grand Arena”.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.