Cinema, muzică şi alte evenimente din Bucureşti de astăzi, 11 octombrie

CINEMA

* Cea de-a 5-a ediţie a HipTrip Travel Film Festival se desfăşoară, de astăzi până Duminică 14 octombrie, la Cinema Elvira Popescu, unde astă-seară, de la ora 20:00, are loc gala de deschidere ce cuprinde proiecţia celui de-al doilea lungmetraj al tânărului regizor berlinez Jan Zabeil „3 Zinnen / Trei vârfuri”, cu Alexander Fehling în rolul lui Aaron, care vrea să pună bazele unei familii alături de partenera lui, interpretată de Bérénice Bejo, şi de fiul în vârstă de 8 ani al acesteia. Într-un vârf al Munţilor Dolomiţi, încercările lui de a câştiga simpatia băiatului se transformă într-un periculos joc de putere.

* La Cinemateca Eforie, Cineclubul Film Menu vă propune două proiecţii cu filme din  Avangarda mută:

– de la ora 17:30, „Omul cu aparatul de filmat”, documentar experimental mut cu acompaniament muzical, realizat în 1929 de cineastul sovietic Dziga Vertov;

– de la ora 19:00, cinci scurtmetraje de avangardă: „Ballet mécanique / Baletul mecanic”, „Entr’acte / Antract”, „De brug / Podul”, „Regen / Ploaia” şi „Un chien andalou / Câinele andaluz”.

* La Palatul Suţu – Muzeul Municipiului Bucureşti are loc premiera documentarului „Cartea Soldatului”, realizat de Doina Ruşti şi Marius Doinici, după conferinţa omonimă susţinută de autoare, de la ora 18:30.

* La Spaţiul Public European (Str. Vasile Lascăr, nr. 31), în cadrul programului JOIA de film, de la ora 19:00 este proiectată drama-fantezie „Blancanieves / Albă ca Zăpada adaptare a basmului clasic realizată de Pablo Berger ca un omagiu unic adus epocii de aur a filmului alb-negru mut din Europa. Albă ca Zăpada, numită în film Carmen, este fiica unui faimos toreador care trăieşte sub stăpânirea tiranică a monstruoasei mame vitrege, Encarna. Carmen scapă şi se alătură unei trupe de pitici toreadori, unde frumuseţea şi talentul său în ring atrag atenţia presei.

MUZICĂ

* Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu” susţine, de la ora 19:00 la Ateneul Român, primul concert al săptămânii, dirijat de Paul Nadler, avându-l ca solist pe violoncelistul Valentin Răduţiu şi un program doar cu lucrări ale compozitorului Piotr Ilici Ceaikovski: Poloneza din opera „Evgheni Oneghin”, Variaţiuni pe o temă rococo pentru violoncel şi orchestră şi Simfonia nr. 2, în do.

* Tot de la ora 19:00, Big Band-ul Radio deschide la Sala Radio noua stagiune de JAZZ, pe parcursul căreia prezintă lunar publicului un concert de jazz sau de pop/blues, cu participarea unui invitat special din ţară sau din străinătate şi sub bagheta cunoscutului compozitor şi dirijor Ionel Tudor. Concertul de astă-seară o are ca invitată specială pe Marta Hristea (Marea Britanie), absolventă a Conservatorului din Rotterdam, Olanda, secţia de jazz vocal. La finalul concertului, Editura Casa Radio lansează, în foaierul central al Sălii Radio, un nou album de jazz semnat de artiştii Big Band-ului Radio, sub titlul Alin Constanţiu&Remember ’26 Dixieland Band, „When the Saints go marchin’ in”.

* În cadrul Festivalului Internaţional de Teatru Idiş – TES Fest, la Teatrul Evreiesc au loc două concerte:

– de la ora 18:00, „Le petit mish mash” dat de Marine Goldwaser (clarinet şi flaut) din Franţa, împreună cu Adrian Iordan (acordeon) şi Mihai Trestian (ţambal), care combină ritmul dansului românesc şi lirismul cântecelor ţigăneşti cu povestea cântecelor klezmer;

– de la ora 21:00, Aaron Kula’s Yiddishe Tangos & Avi Hoffman (SUA) interpretează muzică klezmer.

* Eyedrops, lansează single-ul „Departe deja” şi videoclipul aferent, în cadrul unui concert susţinut, de la ora 20:00, în Expirat Club – Halele Carol.

* „Mes de Portugal” se intitulează concertul de muzică fado dat de Ambra, de la ora 20:00, în Ceainăria GreenTea (Str. Dr. Burghelea, nr. 24).

* Tot de la ora 20:00, trupa grecească Need susţine un concert, în Quantic Club, în cadrul turneului „Songs for Freedom over Balkans 2018”.

* Seria BT Live revine în forţă în Control Club cu o nouă poveste, într-o deja tradiţională seară de joi, de la ora 20:30 cântând Mihail şi invitata sa specială Elena Moroşanu aka Helen. După acest concert, de la ora 23:30, muzica este asigurată de Cezar / Tobias Linden.

* De la ora 21:30 începe în Hard Rock Café concertul tribut AC/DC susţinut de trupa The R.O.C.K.

SPECTACOLE

* De la ora 19:00, la Circ & Variete Globus are loc prima reprezentaţie din cele patru ale spectacolului muzical „Vivat Hollywood”, adus de Circul Metropolitan Bucureşti din Londra. Cântăreţi şi dansatori recreează cele mai importante momente din mari filme precum: „West Side Story”, „Singing in the Rain”, „Titanic”, „Grease”, „Mary Poppins”, „Dirty Dancing”.

* La Muzeul Naţional al Literaturii Române, în Mansardă (Str. Nicolae Creţulescu, nr. 8), Patricia Ionescu susţine spectacolul-medalion „Argentina în Casa Visurilor”, în cadrul evenimentului de lansare a romanului „Rezidenţi în Casa Visurilor”, de Radu Aldulescu, ce începe de la ora 19:00, în prezenţa autorului şi a coordonatorului proiectului, Andrei Ruse, ce va vorbi despre salutara iniţiativă de crowdfounding pentru romanul românesc contemporan. Moderator: Bianca Cernat, critic literar.

ALTE EVENIMENTE

* Muzeul Naţional al Ţăranului Român organizează, de la ora 18:00, în Clubul Ţăranului, a treia dintre cele patru întâlniri din mini-seria de conferinţe pe teme etnomuzicologice, în cadrul căreia Speranţa Rădulescu, profesor asociat şi conducător de doctorate la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, vorbeşte despre „Ansambluri muzicale rurale din Transilvania”.

* Tot de la ora 18:00, la Casa de cultură „Friedrich Schiller” (Str. Batiştei, nr.15), se deschide noua stagiune de conferinţe ilustrate cu imagini a Clubului turistic, invitaţii serii fiind Mihail Cernat şi Ştefan Ene. Sunt abordate temele: Amintiri de vacanţă, Valea Mălinului şi alpinism iarna prin Mălinul Bucegilor.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.