Beneficii neștiute ale apei oxigenate

Sursa foto: www.fitnessauthorityonline.com

Apa oxigenată, pe lângă faptul că este un dezinfectant puternic, are şi alte proprietăţi benefice care pot fi utilizate atât în sănătate, cât şi în gospodărie.

În timpul răcelilor sezoniere și gripei, este suficientă administrarea a trei picături de apă oxigenată în fiecare ureche, iar răceala va dispărea chiar a doua zi. Această metodă este, de asemenea, utilă pentru curăţarea dopurilor de ceară.

În cazul senzaţiei de nas înfundat, se toarnă un capac al flaconului de apă oxigenată într-un pahar obişnuit cu apă, iar după amestecarea soluţiei, cu ajutorul unei pipete, se introduc picături în ambele nări.

Pentru a elimina pesticidele din legume şi fructe este necesar un amestec de 700 ml apă de la robinet şi 60 de ml de apă oxigenată. Proprietăţile sale de a ucide germenii şi bacteriile şi de a dezinfecta sunt bine cunoscute.

Apa oxigenată ajută şi la albirea dinţilor şi unghiilor. O linguriţă de apă oxigenată amestecată cu două linguriţe de apă obişnuită reprezintă cel mai bun produs de albire a danturii. Ea poate reduce şi durerea de dinţi, prin clătirea gurii cu un amestec format din părţi egale de ulei de cocos şi de apă oxigenată.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.