„Vrăjitorul de motoare”

Trăim într-un oraș cu un grad de congestie a traficului de până la 100%, la orele de vârf, într-un oraș aflat în procedură de infreengement pentru poluarea ridicată a aerului. Circa 70% din poluare este cauzată de traficul rutier. În aceste condiții, se vorbește tot mai insistent despre suprataxarea sau chiar despre interzicerea accesului în centrul Bucureștiului pentru mașinile non-euro sau Euro 1,2 și 3.

Iată că „vrăjitorul de motoare” poate aduce un motor cu ardere internă la performanțele unuia nou. Prin montarea unui dispozitiv de mărimea unui penar, se reduc emisiile poluante, crește puterea motorului și scade consumul de combustibil, fără a aduce modificări motorului.

Mihai Șuta, inventatorul dispozitivului, spune că „vrăjitorul de motoare” ”se poate monta pe motoarele cu benzină sau GPL cu carburator vechi sau Euro 1,2,3 și le aduce la performanțele unui motor Euro 4,5 sau 6. Este, însă, vorba numai despre mașinile bine întreținute, care funcționează normal, nu prezintă defecțiuni. Noul dispozitiv împiedică formarea compușilor care constituie emisiile poluante, în loc să curețe gazele deja produse, asa cum fac tehnologiile actuale”.

Un asemenea dispozitiv poate costa de la 150 de euro, pentru motoarele de putere mică, până la 250 de euro pentru motoarele mai mari.

Dispozitivul este prezentat pentru prima dată în cadrul Târgului Tehnic și INVENTIKA București, care se desfășoară la Romexpo.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.