Cinema, muzică şi alte evenimente din Bucureşti de astăzi, 10 octombrie

CINEMA

* La Cinemateca Eforie, de la ora 19:00, în ciclul Ziua marilor autori este proiectată drama „Barbă Roşie”, ecranizarea romanului lui Shûgorô Yamamoto realizată în 1965 de cineastul japonez Akira Kurosawa, cu: Toshirô Mifune, Yûzô Kayama, Tsutomu Yamazaki, Reiko Dan.

* De la ora 20:00, la Hidden – The Social Space (Str. Cornescu, nr. 4, în apropierea Parcului Sportiv Dinamo), programul de promovare a filmului documentar creativ, KineDok, prezintă „Daliborek şi lumea lui albă”, o tragi-comedie absurdă, corosivă şi relaxantă de Vít Klusák despre viziunea radicală a unui neo-nazist blând de 40 de ani care locuieşte încă împreună cu mama sa în Prostějov, Republica Cehă.

MUZICĂ

* Orchestra de Cameră Radio îşi facă debutul în noua stagiune de la Sala Radio, cu un concert derulat, de la ora 19:00, sub bagheta tânărului dirijor român Vlad Vizireanu, având în program: „Musique pour Radio, uvertură pentru orchestră mică” de F. Lazăr; Concertul nr. 5 în La pentru vioară şi orchestră de W. A. Mozart – solistă Cristina Anghelescu şi Requiem în do de L. Cherubini, cu participarea Corului Academic Radio.

* Start şi pentru Stagiunea de Jazz de la Teatrul Act unde, de la ora 19:00, duo-ul permanent al stagiunii, alcătuit din George Natsis – pian şi Vlad Popescu – baterie, alături de contrabasistul Adrian Flautistu susţin concertul „My Romance”, o incursiune în lumea standardelor anilor ’50-’60 ai secolului XX, regândite în spiritul secolului XXI.

* Cazacu String Trio (Marin Cazacu – violoncel, Iulia Cazacu – vioară, Ştefan Cazacu – violoncel, invitată: Constanţa Cazacu – flaut) încheie turneul naţional „Clasic la puterea a treia” cu recitalul susţinut, de la ora 19:00, la ArCuB – Hanul Gabroveni. Programul este românesc şi universal, cu piese cunoscute, dar şi cu lucrări româneşti originale, compuse special pentru acest Trio.

* Filarmonica „George Enescu” prezintă, de la ora 19:00, la sala mică a Ateneului Român, opera „Don Pasquale” de Gaetano Donizetti într-un recital susţinut de Mihnea Lamatic, Fang Shuang, arhidiaconul Mihai Urzicana, Maria Ungheanu şi Sergiu Neamţu. La pian: Tudor Scripcariu.

* Trei concerte au loc la Teatrul Evreiesc în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru Idiş – TES Fest:

– de la ora 17:00, „Cântecul va continua” susţinut de Liat Farris Twaina & Irina Barbu;

– de la ora 18:00, „Le petit mish mash” dat de Marine Goldwaser (clarinet şi flaut) din Franţa, împreună cu Adrian Iordan (acordeon) şi Mihai Trestian (ţambal) care combină ritmul dansului românesc şi lirismul cântecelor ţigăneşti cu povestea cântecelor klezmer;

– de la ora 21:00, „De la Basarabia la Bucovina. Poezia idiş în cântece”, muzică klezmer cu Efim Chorny – voce, Susan Ghergus – pian (Republica Moldova), Stanislav Rayko – vioară (Germania), Gennady Fomin – clarinet şi Alexandra Somish – voce (Ucraina).

* De la ora 21:00, Butterflies In My Stomach dă concert în Control Club.

* Lucia susţine un concert în Expirat Club – Halele Carol, în deschiderea căruia, de la ora 21:00 cântă Chasing I.

* Irina Rimes dă un concert în Hard Rock Café, începând cu ora 21:30.

* Un concert tribute AC/DC este susţinut, de la ora 22:30 în Berăria H, de trupa italiană Dog eat Dog.

SPECTACOLE

* De la ora 18:30, la Opera Naţională începe o reprezentaţie în limba italiană cu opera „La Traviata” de Giuseppe Verdi, cu un libret de Francesco Maria Piave după romanul şi drama „Dama cu camelii” de Alexandre Dumas-fiul. Regia şi mişcarea scenică: Paul Curran. Dirijor: Vlad Conta. În distribuţie: Cristina Maria Oltean, Lucian Corchiş, Iordache Basalic, Cristina Eremia, Ciprian Pahonea, Sorana Negrea, Dan Indricău, Florin Simionca, Iustinian Zetea, Florian Ioniţă, Alin Mânzat.

* Cenaclul literar-muzical „Marin Preda” îşi reia activitatea cu un spectacol ce are loc de la ora 19:00, la Sala de spectacole „Toma Laurenţiu” din incinta Casei de Cultură a Studenţilor Bucureşti, o nouă seară magică de muzică la care participă: vedeta Kethy Bivolaru, studenta la medicină Adelina Iancu (Chucky) şi menestrelul Tic Petroşel, studenta Ana Istrate şi Pop Brothers. La care se adaugă poezie cu Firoiu Cristina Maria şi Maria Fitcal şi proză cu Mariana David şi Mihai Bogatu.

* La DESCHIS Gastrobar, de la ora 20:00, Silviu Gherman prezintă iar comedia „Adevărul 2.0 / Viaţa de care voi nu ştiţi”.

EXPOZIŢII

* La Fundaţia Europeană Titulescu (Şos. Kiseleff, nr. 47), de la ora 16:00 are loc vernisajul expoziţiei de grafică Jules Pascin ce prezintă, până pe 19 octombrie: 129 desene, gravuri şi litografii, precum şi 28 de albume ce cuprind operele acestui artist. Vernisajul este urmat, de la ora 17:00, de lansarea cărţii „Generaţia Marii Uniri a Românilor”. Studiu introductiv şi coordonare: Viorica Moisuc. Moderator: prof. univ. Adrian Năstase.

* Biblioteca Metropolitană Bucureşti prezintă, până pe 2 noiembrie, expoziţia personală a artistului Augustin Lucici în cadrul Stagiunii Permanente de Arta Plastică Temeiuri ce se desfăşoară la Artoteca, din Şoseaua Mihai Bravu, nr. 4. Vernisajul expoziţiei, ce are loc astăzi, începând cu ora 19:00, este moderat de criticul de artă Radu George Serafim.

CARTE

* La Facultatea de Istorie a Universităţii din Bucureşti,  la ora 17:00 este lansată cartea „Diplomaţi şi supuşi otomani în Vechiul Regat. Relaţii otomano-române între anii 1878-1908” de Silvana Rachieru.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.