Institutul Cantacuzino resuscitat de MAPN

Producţia de vaccinuri la Institutul Cantacuzino s-ar putea relua spre sfârşitul lui 2019, crede ministrul Apărării, Mihai Fifor.

El a anunţat că  nu s-au încheiat încă negocierile în privinţa stabilirii companiei farmaceutice cu care va colabora institutul.

Specialistii au discutat cu mai multe companii astfel încât să poata alege compania care oferă cele mai bune condiţii de colaborare cu Institutul Cantacuzino.

 

 

 

 

In ceea ce priveste  producţia de vaccin, se estimeaza ca în 6 -8 luni, să poata fi ridicata hala pentru această producţie, urmând să se faca transferul de tehnologie.

 

 

 

 

 

Institutul Cantacuzino este mult mai mult decât un simplu producator de vaccinuri. Este o instituţie de cercetare, este o instituţie care, de-a lungul anilor, a demonstrat că poate avea soluţii care provin din proiecte de cercetare cât se poate de cuprinzătoare. Institutul Cantacuzino adăposteşte totodată laboratorele naţionale de referinţă. Prin urmare, activitatea pe care o desfăşoară este una mult mai amplă.

La  Cantacuzino vor fi incadrati medici, cercetători ştiinţifici, biologi,  asistenţi,  oameni cu o specializare uşor diferită fată de ceea ce se găseşte  în piaţa muncii.

 

 

 

 

 

Institutul Cantacuzino a trecut oficial în subordinea Ministerului Apărării Naţionale la sfârşitul lui 2017, moment la care autorităţile estimau că producţia de vaccinuri ar putea fi reluată după cel puţin 2 ani.

Sursa foto: MAPN

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.