Evazioniștii ar putea scăpa de urmărire penală!

Persoanele acuzate de evaziune fiscală pot scăpa de urmărire penală dacă achită prejudiciul produs prin comiterea faptei. Este vorba despre un adoptat de Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor. Potrivit acestuia, măsura poate fi aplicată o singură dată dacă, în cursul urmăririi penale sau până la primul termen de judecată, inculpatul acoperă integral prejudiciul produs prin comiterea faptei. Suma va fi însă majorată cu 20% din baza de calcul. În plus, se vor adăuga dobânzi şi penalităţi.

Deputaţii din Comisia Juridică au completat astfel un proiect de modificare a legii pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale.

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, spune că aceasta este doar o primă măsură, iar Guvernul va prezenta, până la sfârşitul anului, o serie de acte normative prin care să fie adoptată şi în România o practică europeană în acest domeniu.

Uniunea Salvați România susține însă că astfel de măsuri nu pot fi luate fără un studiu de impact. De altfel, în Comisia Juridică, singurele voturi împotrivă au aparţinut acestei formaţiuni, iar deputatul Stelian Ion a anunţat că USR ia în calcul inclusiv sesizarea Curţii Constituţionale.

Modificările propuse de deputaţii din Comisia Juridică vor ajunge în plenul Camerei Deputaţilor, care are vot decizional pentru acest act normativ.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.