FOTO & VIDEO: Sărbătorim inedit Centenarul – bucureștenii au modelat în lut obictivele istorice ale României în Centrul Istoric!

Sărbătorim Centenarul în stil BucureștiFM! In cea de-a treia săptămâna de când expoziția “100 de moment istorice din istoria românilor” se află în fața Băncii Naționale a României, am oferit șansa trecătorilor din Centrul Vechi al capitalei să modeleze în lut.
Au răspuns invitației noastre oameni de toate vârstele și naționalităti diferite.
Am avut atât copii de scoală primară cât și adulți, români, chinezi, tunisieni, englezi, spanioli și irlandezi.

Ideea de a contrui din lut obictive istorice, turistice sau culturale din toate zonele țării a entuziasmat audiența, toți vizitatorii fiind incântați mai intâi de ideea în sine, apoi de lucrul cu un material atât de versatil.
Ne-a impresionat faptul că pentru majoritatea a fost prima dată când lucrau în lut.
Unul dintre copii a amânat invitația la cofetărie, alții și-au invitat prietenii să modeleze impreună sau au decalat telefonic o intalnire.
La asfințit, întreaga hartă a României era populată cu cele mai reprezentative obiective din județele țării.

Totodată, cele 10 panouri dedicate proiectului România 100 – Eu aleg România au stat la dispoziția tuturor.

Sunt 10 panouri care cuprind 100 de momente esențiale pentru istoria românilor.
Expoziția în aer liber va fi deschisă pană pe 10 noiembrie.
Și nu uitați, suprizele nu se încheie aici!

București Fm va continua în fiecare weekend seria evenimentelor.
București FM, postul public de radio al Capitalei, te așteaptă până pe 10 noiembrie 2018, în Centrul Istoric (zona Băncii Naționale), la expoziția România 100 – Eu Aleg România, pentru a redescoperi 100 de momente esențiale din istoria românilor.
Vei afla totul despre 100 de evenimente ce au determinat construirea unei naţiuni unite, puternice, demne şi independente, 100 de momente definitorii din istoria românilor pentru Centenarul României.

Expoziția în aer liber va fi deschisă până pe 10 noiembrie 2018, cu sprijinul Primăriei Municipiului București.
România 100 – Eu Aleg România este un proiect cultural Radio România susținut de Guvernul României prin Ministerul Culturii și Identității Naționale, care se desfășoară în București, Brașov, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Iași, Reșița, Tg. Mureș, Timișoara, Arad, Sibiu, Sighetul Marmației.
La aniversarea a 100 de ani de la Marea Unire, Rețeaua Studiourilor Teritoriale Radio România îți prezintă cele mai importante 100 de momente din istoria poporului român într-o expoziție fotografică de excepție!

Foto: Andrei Stancu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.