E lider mondial de un an

În urmă exact cu un an pe 7 octombrie, Simona Halep urca în premieră pe prima poziţie în clasamentul mondial. Printr-o prestaţie foarte bună în prima jumătate a sezonului, ea a reuşit să rămânâ pe primul loc şi la finalul acestui an. Eleva lui Darren Cahill a ocupat primul loc pe o perioadă de 16 săptămâni până în momentul în care Wozniacki a învins-o pe în finala dramatică de la Australian Open. La scurt timp însă sportiva din Constanţa a revenit în fotoliul de lider după numai o lună, iar de atunci nu a mai cedat şefia clasamentului WTA de 32 de săptămâni.

Jucătoarea din România are un avantaj destul de mare în clasamentul mondial de peste 1.500 de puncte faţă de Kerber şi Woszniacki, acum când au mai rămas turneele de la Moscova şi cel al Campioanelor de la Singapore. Naomi Osaka se află la 2181 puncte în urma Simonei şi nu mai joacă până la turneul final din Asia fiind accidentată.
Anul acesta Simona Halep şi-a îmbogăţit palmaresul cu un prim titlu de Mare Şlem cel de la Roland Garros şi alte două trofee, cele de la Shenzhen şi Montreal.

În trecut au mai fost alte şapte jucătoare de legendă au mai reuşit performanţe asemănătoare : Chris Evert a fost pe primul loc 113 săptămâni, Steffi Graf s-a menţinut pe primul loc timp de 186 săptămâni, Monica Seleş a condus şi ea clasamentul mondial 91 de săptămâni, Martina Hingis s-a menţinut pe primul loc 80 de săptămâni, Serena Williams a dominat tenisul mondial de pe primul loc 57 de săptămâni, Caroline Wozniacki a fost şi ea pe prima poziţie 49 săptămâni şi Victoria Azarenka lider mondial pentru 32 de săptămâni.
Simona Halep a urcat pe prima poziţie WTA pe 7 octombrie 2017 pentru 16 săptămâni, iar după un an este tot pe locul 1, după alte 32 de săptămâni la rând.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.