ITALIA: Cod roşu de furtuni şi ploi abundente în centrul şi sudul țării

Foto: storage0.dms.mpinteractiv.ro

Ministerul Afacerilor Externe îi atenționează pe românii care vor să călătorească sau tranzitează Italia, că Serviciul de Protecţie Civilă italian a emis un cod roşu de VREME REA.

De asemenea, fenomene meteo intense, cod portocaliu sau galben pentru ploi abundente şi furtuni, vor fi prezente ASTĂZI în toate regiunile din centrul şi sudul Italiei, transmite MAE.

Pentru informaţii actualizate cu privire la starea vremii, se recomandă consultarea site-ului Serviciului Meteorologic al Aeronauticii Militare italiene: http://www.meteoam.it/ şi al Serviciului de Protecţie Civilă: www.protezionecivile.gov.it’http://www.protezionecivile.gov.it'”.

De asemenea, românii pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Roma: +390683523358; +390683523356; +390683523352; +390683523344, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

Reprezentanţii MAE mai precizează că cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie numărul de telefon de permanenţă: +393451473935.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă”, care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.