Cum să construiești un automobil – sau cea mai frumoasă poveste despre tehnică

O carte pe care nu ar trebui să o lăsați necitită, mai ales dacă aveți copii, este ”Cum să construiești un automobil”, scrisă și ilustrată de scriitorul ceh Martin Sodomka și apărută în traducere românească la editura Corint.

Povestea este una care îi va cuceri în aceiași măsură și pe copii dar si pe adulti: doi prieteni, șobolanul Arnie și vrăbioiul Billse hotărăsc să construiască împreună un automobil. Ei se bucură de ajutorul neprețuit al broscoiului Christian, care le poate face rost de toate piesele de care cei doi amici au nevoie, așa că întreaga echipă se pune serios pe treabă.

Eroii poveștii nu sunt pe departe niște îngerași nevinovați și nici niște vedete în lumea animalelor. Cei doi locuiesc la periferia unui oraș, printre curți vechi, ateliere auto și în apropierea unui mare cimitir de mașini. În această lume, unde doar cei curajosi și ambișioși pot supraviețui, iar pentru asta este nevoie în aceiași măsură de istețime și un strop de ironie pentru a trece peste greutați.

Dar să construiești un automobil nu este cel mai simplu lucru din lume, chiar dacă găsești piese: Arnie și prietenii lui se vor confrunta cu nenumărate obstacole care le vor îngreuna proiectul. Cititorii, mari și mici, vor învăța cum se montează o mașină și felul în care aceasta funcționează.

Însă, pe lângă faptul că această carte, o să îi ajute pe copii să înțeleagă mai multe despre mecanică și motoare, dspre frâne și ambreiaje, distribuitoare și multe componente auto în aceiași masură îi va ajuta atât pe părinți, cât și pe copii să înțeleagă multe despre prietenie, despre faptul că oricine, oricât de neînsemnat ar părea, tot are un talent, despre ce înseamnă a lucra împreună și a duce un proiect la bun sfârșit și multe altele.

Tocmai faptul că aceată carte este scrisă atât pentru copii, cât și pentru adulți, vă va face să nu o lăsați din mână până când nu veți întoarce și ultima pagină.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.