A murit soprana spaniolã Monserrat Caballe!

Soprana spaniolã Monserrat Caballe a încetat din viatã la vârsta de 85 de ani.

Soprana catalanã a fost una dintre cele mai admirate din lume.

Nãscuta la Barcelona în 1933, a devenit celebrã în Spania si pânã în anii ’60, a devenit renumitã, fiind consideratã una dintre cele mai mari dive internationale, cântând în cele mai mari sãli de operã din lume.

În 1992 s-a remarcat în urma unui duet alãturi de regretatul Freddy Mercury, cu ocazia Jocurilor Olimpice de la Barcelona, relateazã BBC.

Decesul survenit în dimineayţa zilei de sâmbătă a fost confirmat de reprezentaţi ai spitalului Sant Pau din Barcelona, citează El Pais, potrivit News.ro.

Înmormântarea va avea loc luni, la Tanatorio de les Corts, iar priveghiul, mâine, în acelaşi centru.

Montserrat Caballé a debutat în 1956, a susţinut peste 4.000 de recitaluri şi era una dintre ultimele mari dive ale operei.

Fără îndoială, după cum ea însăşi explica într-un interviu acordat în 2014, Caballé respingea acest apelativ: „Nu mă consider o legendă a operei, nici ultima divă, aşa cum deseori scriu ziarele. Fiecare perioadă are divele ei, iar în cazul meu, singurul lucru pe care l-am făcut a fost să îmi fac treaba bine, cât mai bine posibil, la nivelul cel mai înalt”.

Pe parcursul carierei sale, Caballé a împărţit scena cu mari artişti precum Luciano Pavarotti, Plácido Domingo şi José Carreras.

În decembrie 2015 a acceptat o pedeapsă de 6 luni de închisoare pentru evaziune – fraudă de jumătate de milion de euro -, însă, după un pact cu Procuratura, a plătit o amendă de 240.000 de euro.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.