Mic târg de apicultură în Parcul Natural Văcărești

Degustări de miere și polen, expoziție cu vânzare de produse apicole, tur ghidat, discuții cu apicultorii și rangerii PNV, iată ce vă propune Administrația Parcului Natural Văcărești pentru 7 octombrie. Evenimentele vor avea loc chiar în parc și sunt programate să înceapă de la ora 10:00.

Evenimentul își propune să atragă atenția asupra declinului polenizatorilor și să promoveze beneficiile creșterii albinelor în mediul urban – activitate care se bucură deja de o adevărată tradiție în marile orașe ale lumii. Totodată este și o oportunitate de a sprijini apicultorii din jurul Bucureștiului și de a promova mierea și produsele din stup.

”Micul târg de apicultură urbană, printre gâze și flori de toamnă” de duminică, 7 octombrie, este deschis tuturor iubitorilor de natură dornici să afle cum pot da o mână de ajutor pentru protejarea polenizatorilor, în general, și a albinelor, în special.

Acțiunea face parte din proiectul ”Călătorie în stup”, implementat de Asociația Parcul Natural Văcărești și finanțat de Lidl România prin programul Împreună cu Lidl pentru un viitor mai bun.

Proiectul a pornit de la necesitatea de a promova rolul PNV în susținerea unei populații sănătoase de insecte polenizatoare, în condițiile în care acestea înregistrează un declin continuu. Conform Forumului Habitatelor Europene, pierderea și degradarea habitatelor, cauzată în principal de intensificarea agriculturii, este un factor important care a determinat declinul polenizatorilor. În ultimii 20 de ani, folosirea excesivă a pesticidelor a devenit un alt factor major.

În timp ce orașele cresc, zonele naturale se restrâng. În aceste condiții, devine din ce în ce mai relevantă gestionarea spațiului urban ca habitat important pentru insectele polenizatoare. PNV își asumă rolul de „hub polenizator”, prin asigurarea unui mediu natural sănătos de care beneficiază și locuitorii orașului și orașul însuși.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.