Asociațiile de proprietari cer suspendarea aplicării noii legi care le reglementează activitatea!

Sursa foto: www.epochtimes-romania.com

Liga Asociațiilor de Proprietari „Habitat” cere suspendarea aplicării noii legi care reglementează activitatea asociațiilor.

Președintele „Habitat”, Mihai Mereuță, a calificat noua lege drept „sinistră” și a afirmat că mulți dintre cei care astăzi se află în conducerile asociațiilor de proprietari, vor renunța să se mai implice, deoarece prevederile noii legi sunt greu de înțeles și, unele dintre ele, imposibil de aplicat.

Șeful de la „Habitat” se declară revoltat de noua prevedere legală ce impune un plafon de casă de 1000 de lei asociațiilor de proprietari.

”Acestea sunt tratate ca și cum ar fi cei mai mari evazioniști fiscali și, în plus, prevederea este imposibil de aplicat. Suma de 1000 de lei poate fi încasată din plata a 5 întrețineri, ba chiar mai puține, pe timp de iarnă. Iar, dacă încasarea se face vineri după-amiază sau chiar seara, banii nu mai pot fi depuși până luni”, a explicat Mereuță.

Sursa foto: www.national.ro

O altă prevedere a noii legi, care va bloca multe asociații de proprietari, este aceea ce impune asociației să aibă un singur cont bancar și să facă toate plățile prin acesta.

”Dacă Asociația de proprietari are datorii la stat și contul blocat, înseamnă că nu va mai putea plăti nici utilitățile, pentru că toți banii care intră în contul asociației vor fi executați pentru plata datoriei către bugetul de stat. Se va ajunge în situația în care blocuri întregi vor rămâne chiar și fără apă”, spune Mereuță.

”De asemenea, prevederea potrivit căreia cenzorul trebuie să asigure legalitatea ședințelor asociațiilor este aberantă și producătoare de blocaj. O societate de cenzorat poate avea printre clienții săi chiar și 150 de asociații de proprietari, iar cenzorii au pregătire economică. Le va fi imposibil să participe la ședințele tuturor comitetelor asociațiilor pe care le verifică și, în plus, nu au pregătirea juridică pentru a face un control de legalitate, asemenea secretarului Primăriei sau prefectului”, spune șeful de la „Habitat”.

Liga Asociațiilor de Proprietari Habitat” cere suspendarea aplicării noii legi a asociațiilor de proprietari, care a intrat în vigoare la finele lunii trecute, pentru a fi modificată și a fi corelată cu restul legislației ce guvernează activitatea asociațiilor.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.