Ilie Năstase crede că Simona şi-a neglijat sănătatea

Simona Halep actualul Lider Mondial, are probleme grave de sănătate, iar diagnosticul venit după efectuarea unui RMN a fost unul destul de dur, hernie de disc. Elevei lui Darren Cahill i s-a recomandat să efectueze un tratament cu cortizon, pentru a reveni cât mai rapid în circuit, dar Ilie Năstase a fost destul de sceptic.
Fosta mare glorie a tenisului românesc, a declarat la Pro Spost live că acest tip de tratament este unul extrem de periculos pentru un sportiv.

,,Cortizonul îţi mănâncă osul. Şi pe mine mă durea cotul, aveam o boală care se cheamă Tennis Elbow şi mi-a zis că ori îmi taie cotul, sau continui şi ajung să am oasele stricate la bătrâneţe, ori să-mi fac cortizon. Am făcut o singură dată, după care mi-am dat seama că e foarte periculos cortizonul”, a mai spus Ilie Năstase în cadrul aceleiaşi emisiunii.

Specialiştii din medicină au definit cortizonul ca un hormon natural, care este produs într-o anumită cantitate de organism, pentru a face faţă stresului şi oboselii. Cortizonul are un efect puternic pe o durată scurtă, calmează durerile acute, dar pe termen lung nu este benefic. Tratamentul cu cortizon este indicat în special în cazul inflamaţiilor grave, iar un tratament îndelungat cu această substanţă, poate duce chiar şi la diabet zaharat.

Primul lider mondial din istoria tenisului, Ilie Năstase, a mai spus tot la Pro Sport, că cel mai important pentru Simona ar fi să nu forţeze revenirea la Turneul Campioanelor şi să se refacă în totalitate pentru sezonul următor. ,,Am vorbit cu ea puţin, eu şi domnul Ţiriac. Mi s-a întâmplat şi mie, am făcut ruptură de ligamente. M-am dus la doctor şi mi-a spus să stau şase luni. Nu am stat, am revenit şi după am mai stat şase luni. Dacă tragi de tine, se întâmplă şi treaba asta. Simona s-a forţat în acest sezon. Trebuia să se pregătească doar pentru US Open. Important pentru ea e să înceapă bine anul viitor. Dacă nu te refaci complet, stai mai mult pe bară”.

Ilie Năstase crede de asemenea că problemele de sănătate ale Simonei sunt mai multe, iar unele persone din staff-ul ei, se feresc să-i spună cu adevărat despre ce este vorba. ,,Ea nu are probleme doar la spate, are şi la glezne din câte înţeleg. Poate le e frică să-i spună . Numai ea ştie când poate să joace şi când nu mai poate”, a mai precizat Ilie Năstase.

Simona Halep nu este singura sportivă de top diagnosticată cu herniei de disc. Durerile la spate sunt frecvente la majoritatea jucătorilor din tenisul mondial. Andy Murray a fost supus unei operaţii chirurgicale la spate în septembrie 2013, în anul în care câştigase la fel ca Simona un titlu de Grand Slam. Campionul din Marea Britanie s-a confruntat timp de 18 luni cu dureri provocate de nervul sciatic şi a ratat Roland Garros-ul din cauza acestor probleme de sănătate. Murray a revenit pe teren după aproape patru luni, după o recuperare corespunzătoare, iar rezultatele nu au întârziat să apară. La Australian Open a jucat finală şi l-a învins în sferturi pe Roger Federer.

Andrei Pavel fostul antrenor secund al Simonei Halep timp de un an între 2017 şi 2018, a suferit şi el din cauza durerilor la spate, iar acest lucru l-a determinat să se retragă din tenisul de performanţă în septembrie 2009.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.