Cinema, muzică, şi alte evenimente din Bucureşti de astăzi, 3 octombrie

CINEMA

Programul zilei la Anim’est 13.

˟ La Cinema Elvira Popescu rulează scurtmetraje din competiţia internaţională grupate în calupurile 3 (de la ora 14:00), 4 (de la ora 16:00), 5 (de la ora 18:00) şi 6 (de la ora 20:00).

˟ La Cinemateca Eforie sunt proiectate:

– de la ora 16:30, „North Of Blue” de Joanna Priestley – lungmetrajul de animaţie abstract care aduce un omagiu misterioaselor peisaje îngheţate ale nordului extrem, ce a fost nominalizat la Premiul Cristal la cel mai important festival al filmului de animaţie, cel de la Annecy;

– de la ora 18:30, „Cinderella the Cat” unul dintre cele mai bune lungmetraje de animaţie italiene din ultimii ani, realizat de Alessandro Rak, Ivan Capiello, Marino Guarnieri şi Dario Sansone şi distins cu multiple nominalizări şi premii, ce spune povestea celebrului personaj Cenuşăreasa într-o variantă cu elemente de SF;

– de la ora 20:30, scurtmetrajele competiţiei româneşti.

˟ La Point (Str. Gen. Eremia Grigorescu, nr. 10), de la ora 19:00 puteţi viziona scurtmetrajele secţiunii Ars Electronica.

˟ La CINETic (Centrul Internaţional de Cercetare şi Educaţie în Tehnologii Inovativ Creative, din str. Tudor Arghezi, nr. 3B) au loc prezentările:

– de la ora 14:00, Making of „Cel mai bun client”;

– de la ora 16:00, Compote collective Bulgaria;

– de la ora 18:30, celebra FAMU, Şcoala de film şi televiziune a Academiei de Arte din Praga.

˟ Expirat Club – Halele Carol găzduieşte, de la ora 20:00, programul Romanian Re:Animation Night

MUZICĂ

* La Palatul Suţu – Muzeul Municipiului Bucureşti se deschide Stagiunea muzicală „Iosif Sava” 2018-2019 cu o „Seară Mozart”, ce începe de la ora 19:00 şi are ca protagonişti pe: violonista Raluca Stratulat, violistul Florin Negreanu, violoncelista Andreea Ţimiraş şi pianistul Andrei Licareţ.

* În cadrul turneului naţional „Clasic la puterea a treia”, Cazacu String Trio (Marin Cazacu – violoncel, Iulia Cazacu – vioară, Ştefan Cazacu – violoncel, invitată: Constanţa Cazacu – flaut) susţine recitalul bucureştean, de la ora 19:00, la Sala Radio. Programul este românesc şi universal, cu piese cunoscute, dar şi cu lucrări româneşti originale, compuse special pentru acest Trio.

* Adrian Despot, Cezar Popescu (Viţa de Vie) şi Ţapinarii dau concert în Quantic Club începând cu ora 20:00.

* De la ora 21:30, trup de rock Bucovina cântă în Hard Rock Café.

* Trupa italiană Justice INC. susţine un concert tribut Metallica în Berăria H, începând cu ora 22:30.

SPECTACOL

Muzeul Naţional al Literaturii Române (Str. Nicolae Creţulescu, nr. 8) prezintă, de la ora 18:00, spectacolul „Amintiri din livada cu meri”, un thriller-comedie după piesa omonimă de George Arion, în regia lui Daniel Niţoi, cu: Eugen Cristea şi Cristina Deleanu.

EXPOZIŢII

* La Casa de Cultură „Friedrich Schiller” (Str. Batiştei, nr. 15), în cadrul unui evenimentul dedicat „Zilei Unităţii Germane” ce aniversează 28 de ani de la reunificarea Germaniei şi începe de la ora 17:30, este vernisată şi o expoziţie de fotografie intitulată „Farmecul Bavariei”, realizată de dr. Klaus Fabritius.

* Expoziţia de fotografie „Prut. Imagine şi teritoriu”, a artistului Matei Bejenaru, ce explorează peisajul rural în diversele sale aspecte topografice, sociale şi economice din arealul satelor de-a lungul râului Prut, este vernisată, de la ora 18:00, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român, Sala Tancred Bănăţeanu, unde poate să fie vizitată până pe 27 octombrie.

ALTE EVENIMENTE

* Muzeul Naţional al Literaturii Române vă invită, de la ora 17:00, la o evocare a  lui Gheorghe T. Kirileanu, unul dintre primii editori ai scrierilor politice ale lui Eminescu (1905). Participă: Constantin Bostan, Iordan Datcu şi Zamfir Bălan, ca moderator.

* La Librăria Sophia, de la ora 18:00 Costion Niculescu îşi prezintă cartea „Stârniri. Pentru o cultură a Învierii”, alături de Cristian Curte şi Claudiu Târziu.

* De la ora 19:00, la Bistro Matrioska (Str. I. C. Visarion, nr. 20), are loc prima ediţie din sezonul toamnă-iarnă 2018 a Galeriei Întâlnirilor, coordonată de Daniel Sur. Cu această ocazie va avea loc o seară de muzică şi poezie având ca invitaţi pe Daniela Nicolae şi Dumitru Bădiţa.

* De la ora 19.30, Rezidenţa Scena9 ( Str. I.L.Caragiale, nr 32) găzduieşte o nouă ediţie a Intersecţiilor de miercuri având ca invitaţi pe Simona Popescu şi Ion Bogdan Lefter, în dialog cu Svetlana Cârstean.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.