Bilanţul victimelor cutremurului urmat de un tsunami în Indonezia a crescut 1.234 de morţi

Bilanţul cutremurului şi valului tsunami care au lovit săptămâna trecută insula indoneziană Sulawesi a ajuns la 1.234 de morţi, faţă de 844 indicaţi anterior, anunţat marţi Agenţia naţională pentru gestionarea dezastrelor, citată de DPA şi AFP.

„La ora 13:00 ultimul bilanţ disponibil este de 1.234 de morţi”, a declarat Sutopo Purwo Nugroho, purtătorul de cuvânt al Agenţiei naţionale pentru gestionarea dezastrelor în timpul unui briefing de presă.

Cel puţin 799 de persoane au fost rănite, iar alte 99 figurează ca dispărute, a adăugat Sutopo Nugroho, precizând totodată că peste 61.000 de persoane au fost strămutate.

Cele mai multe victime au fost înregistrate în localitatea Palu de pe coasta de vest a insulei Sulawesi, cu o populaţie de 350 000 de locuitori.

Cadavrele a zeci de tineri au fost recuperate dintre ruinele unei biserici distruse de o alunecare de teren pe insula indoneziană Sulawesi, unde se intensifică eforturile internaţionale pentru ajutarea celor circa 200.000 de victime ale cutremurului urmat de tsunami, a informat AFP.

Marţi, Crucea Roşie a anunţat că a făcut o descoperire macabră într-o biserică din centrul insulei: „În total, 34 de cadavre au fost descoperite de echipa de salvare”, a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a Crucii Roşii, Aulia Arriani.

Anterior, 86 de tineri care participau la o tabără de studiere a Bibliei în Centrul de Formare al Bisericii din Jonooge fuseseră daţi dispăruţi. Soarta celor ale căror cadavre nu au fost recuperate nu a fost precizată pe moment.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.