VIDEO: Ionel Tudor și Andrei Tudor -“Noi sărbătorim muzica în fiecare zi”

Pentru că astăzi este Ziua Mondială a Muzicii, maestrul Ionel Tudor și fiul său, Andrei Tudor, au fost invitații speciali ai lui Răzvan Petre și Marius Stoica oferind un “Bună dimineața, București!” plin de muzicalitate.

Despre aniversarea muzicii pe 1 octombrie, Andrei Tudor spune: “Noi sărbătorim acest lucru în fiecare zi. O facem cu pasiune. Pentru mine nu cred că a existat o zi fără muzică în ultimi 30 de ani.”

Pentru compozitorul, artistul, dirijorul și maestrul Ionel Tudor nu există o definiție personală a muzicii. “A fost o dorința de-ale mele să învăț pianul. Deși atunci nu exista sărbătoarea muzicii, la noi în casă se sărbătorea în fiecare zi. Nu am o definiție a muzicii. Asta știm să facem noi. Încercăm să ne adaptăm și să ținem pasul pe cât se poate.”

Dacă vreți să aflați detalii despre momentul “Cerbul de Aur” cu Big Band-ul Radio – condus de Maestrul Ionel Tudor, despre Galele Muzici Ușoare Românești, pe cine a remarcat Andrei din industria muzicală prezentă, ce muzică ascultă Ionel Tudor sau ce cred cei doi despre viitorul industriei muzicale românești, vezi VIDEO!

Atât maestrul Ionel Tudor, cât și fiul său, Andrei, consideră că muzica reușește să fie un limbaj universal. Maestrul spune că le pasă enorm de muzică pentru că muncesc în acest domeniu. Și, mai mult: “Aș fi dorit ca muzica de valoare să aibă segmentul ei. Să fie pusă la loc de cinste.”

Andrei Tudor consideră că muzica de azi e susținută de o industrie. “Nu mai e făcută raportat la crezul artistului, ci la scară largă – raportat la casa de discuri. E un trend general. Oamenii sunt ceva mai superficiali. Totul e în viteză, nu îți dai seama nici ce consumi, ce digeri.”

În următoarea perioadă, muzicienii oferă multe surprize de valoare pentru public. Pe 1 noiembrie va avea loc un mega eveniment: un concert cu Bere Gratis la Sala Palatului – fuziune de pop cu simfonic. Ionel Tudor spune că “e un lucru frumos, lumea îl apreciază. E greu de realizat, dar impactul e foarte OK.” Pe 13 noiembrie pregătesc un proiect special: “Un concert alături de orchestra simfonică București. Mă invită în stagiunea lor pentru a susține un concert cum vreau eu. În prima parte va fi concert de muzică clasică cross over (am scris un concert pentru pian și orchestra). Va fi pentru un ansamblu de jazz și orchestra simfonică. Partea a doua va fi cu câteva piese de-ale mele, cântate de interpreți importanți printre care Vlad Miriță, Paula Selling, Marcel Pavel, Nico. La final va fi adus și un tribut muzicii ușoare românești”, explică Andrei Tudor.

Ionel Tudor se consideră un om împlinit. “Eu mă consider norocos! Ce mi-am propus eu în viață, am realizat. Acum îmi doresc foarte tare să cresc cât pot Big Band-ul radio. Am adus tineri foarte talentați. În noiembrie vom avea 2 concerte. Primul concert e cu Aura Urziceanu – o aducem din Canada. Iar dorința ei a fost să cânte cu Andrei. Va fi și un concert al nostru de închidere. Pe 21 și 24 noiembrie. Iar pe 21 decembrie dorim să facem un concert foarte, foarte frumos. Acesta este surpriza.”

Vezi arhiva emisinii ”Bună dimineața, București”!

Credit Foto: Cosmin Boroiu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.