Proiectul „Monumente în mișcare – Barbarul” la Institutul Francez din București

În această săptămână, Institutul Francez din Bucureşti se transformă într-o adevărată galerie de artă, pentru a-l găzdui pe Alexandru Rădvan, unul dintre cei mai provocatori artişti români ai momentului. Instalaţia pe care ne-o propune face parte dintr-un ambiţios proiect curatoriat de Cosmin Nasui, proiect organizat cu ocazia Nopţii Albe a Galeriilor.

Monumente în mişcare – Barbarul

Proiectul „Monumente în mişcare – Barbarul” face parte din programul „Moving monuments” lansat în 2014 de Nasui Collection & Gallery, având ca scop producţia, prezentarea şi itinerarea de lucrări de artă de mari dimensiuni în spaţii contemporane prestigioase din întreaga lume.

Programul se dezvoltă pe două secţiuni: secţiunea Istorie face referire la Memoria Rezistenţei anti-comuniste şi la Patrimoniul dispărut din România iar secţiunea Identitate la valori europene de toleranţă şi diversitate. Sculptura monumentală temporară „Barbarul” are o înălţime de 4.30 m şi, contrar titlului, este prietenoasă şi neintruzivă cu spaţiul de amplasare. Sculptura este în producţie, este pentru prima dată când este prezentată; imaginile ataşate sunt detalii din machete.

Program:

  • 2-4 octombrie, 09.30-18.30
  • 5 octombrie 19.00-02.00 – în cadrul Nopții Albe a Galeriilor

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.