Cinema, muzică, şi alte evenimente din Bucureşti de astăzi, 1 octombrie

CINEMA

* Proiecţiile Anim’est 13 de astăzi.

˟ La Cinema Elvira Popescu puteţi urmări:

– de la ora 14:00, „North Of Blue” de Joanna Priestley – lungmetrajul de animaţie abstract care aduce un omagiu misterioaselor peisaje îngheţate ale nordului extrem, ce  a fost nominalizat la Premiul Cristal la cel mai important festival al filmului de animaţie, cel de la Annecy;

– de la ora 16:00, scurtmetraje produse de Şcoala de animaţie invitată, celebra FAMU, Şcoală de film şi televiziune a Academiei de Arte din Praga;

– de la ora 18:00, animaţii africane;

– de la ora 20:00, 5 scurtmetraje de Oscar: „Dragă Baschet” de Glen Keane; „Lou” de Dave Mullins; „Petrecere în grădină” de Florian Babikian, Vincent Bayoux, Victor Caire, Théophile Dufresne, Gabriel Grapperon şi Lucas Navarro; „Poveşti încurcate” de Jakob Schuh şi Jan Lachauer; „Spaţiu negativ” de Max Porter şi Ru Kuwahata.

˟ La Cinemateca Eforie rulează scurtmetraje cuprinse în programele:

– de la ora 16:30, Avangardă & experimental 5;

– de la ora 18:30, Competiţie 1;

– de la ora 20:30, Competiţie 2.

˟ La Point (Str. Gen. Eremia Grigorescu, nr. 10), de la ora 19:00 sunt proiectate scurtmetrajele celui de-al 3 calup al programului Avangardă & experimental.

* Control Club găzduieşte, de la ora 19:00, lansarea scurtmetrajului „Singur” de Alin Pândaru, despre care autorul a declarat că  ideea i-a „venit tot în Club Control, pe 30 decembrie, la tradiţionalul concert Şuie Păpărude”.

MUZICĂ

* Cercul Militar Naţional găzduieşte, de la ora 14:00, la Sala de Marmură de la etajul 2 (Str. Constantin Mille, nr. 1), evenimentul de lansare a cărţii „Marina Voica, drum spre legendă”, scrisă de Octavian Ursulescu.

* Cu prilejul de celebrării internaţionale a Muzicii ca limbaj universal al omenirii, are loc evenimentul „Ziua Mondială a Muzicii la Casa Artelor „Dinu Lipatti”  (Bd. Lascăr Catargiu, nr. 12), ce cuprinde:

– de la ora 19:00, expoziţia în aer liber „O istorie a muzicii clasice” şi proiecţia, în Salonul de muzică, a filmului „Triptic – Călătorie melancolică – Constantin Brăiloiu, Clara Haskil, Dinu Lipatti” de Ana Simon cu o ilustraţie muzicală realizată de lector univ. dr. Irina Hasnaş, care şi prezintă acest documentar;

– de la ora 20:00, tot în Salonul de muzică al Casei Lipatti, Mădălina Claudia Dănilă susţine un recital extraordinar de pian cu lucrări de D. Lipatti, G. Enescu, Bela Bártok, J.S. Bach, W. A. Mozart, L. van Beethoven, J. Haydn, F. Chopin, A. Skriabin.

* În Expirat Club – Halele Carol, de la ora 19:00 are loc deschiderea oficială a Bucharest Photofest 2018, în cadrul căreia susţin concerte Ulise, Partizan şi Omul cu şobolani, începând de la ora 20:00.

* „Spitalul Amorului” se intitulează recitalul susţinut de Maria Răducanu, de la ora 20:00, în Green Hours jazz-café.

EXPOZIŢII

* Expoziţia de pictură a artistului Raoul Sîrbu este vernisată, de la ora 18:00, la sala 2 ART din cadrul Primăriei Sectorului 2, unde poate fi vizitată în până pe 12 octombrie. Va vorbi în deschidere scriitorul Tudor Octavian.

* La Muzeul Naţional de Artă Contemporană, prima prezentare a instalaţiei performative duraţională „Retro Walk Decades to the Sun”, ce investighează aplicaţiile fizicii cuantice asupra corpului uman în mişcare, este făcută, de la ora 19:00, de către co-autorii: Simona Deaconescu (coregrafă), Olivia Niţiş (curatoare), Ciprian Ciuclea (artist vizual) şi Cătălin Creţu (compozitor), alături de cei patru performeri: Simona Dabija, Corina Mitrovici, Ioana Marchidan şi Cristian Nanculescu. Prezentarea se reia şi în următoarele 2 zile.

EVENIMENT

* A XIII-a ediţie a Bienalei Naţionale de Arhitectură „100 de ani de arhitectură în România”, ce se desfăşoară pe durata întregii luni octombrie, în 7 oraşe din ţară – Bucureşti, Brăila, Cluj-Napoca, Iaşi, Oradea, Sibiu, Târgu-Mureş – are Gala de deschidere astăzi, de la ora 18:00, la Teatrul Naţional „I.L. Caragiale”, urmată de Gala de premiere a secţiunilor Arhitectura rezidenţială, Arhitectura construcţiilor publice, Design interior.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.