Cinema, muzică, şi alte evenimente din Bucureşti de astăzi, 28 septembrie

CINEMA

De astăzi, până Duminică 7 octombrie, în mai multe locaţii din Bucureşti se desfăşoară cea de-a 13-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim’est, dedicată experimentalului. Prima zi are un program destul de bogat.

˟ La Cinema Elvira Popescu, proiecţiile încep de la amiază cu unele pentru cei mici. Acolo mai puteţi urmări:

– de la ora 14:00, şase episoade ale serialului pentru copii „Profesor Balthazar”,  produs în Croaţia , lansat în urmă cu 50 de ani;

– primele două calupuri de scurtmetraje din retrospectiva Avant-garde & Experimental, filme care explorează noi limite în animaţie, grupate cronologic, de la pionieri ai genului la producţii contemporane, ce rulează la orele 16:00 şi 18:00;

– de la ora 20:00, „North Of Blue” de Joanna Priestley – lungmetraj de animaţie abstract ce aduce un omagiu misterioaselor peisaje îngheţate ale nordului extrem şi care a fost nominalizat la Premiul Cristal al celui mai important festival al filmului de animaţie, cel de la Annecy.

˟ La Cinemateca Eforie au loc două proiecţii (de la ora 18:30, în cadrul Galei şi de la ora 21:00) cu filmul de deschidere al Anim’est 13: „Another Day Of Life”, unul dintre cele mai spectaculoase lungmetraje de animaţie ale anului, o producţie a multi-premiatului studio polonez Platige Image regizată de Raúl De La Fuente şi Damian Nenow. Filmul spune povestea transformării lui Kapuściński, un jurnalist idealist şi amator de cauze pierdute şi revoluţii trecut prin multe, într-un adevărat scriitor, după ce trece în 1975 şi prin  Angola, ţară zguduită de un război civil în lupta ei pentru independenţă.

Aici găsiţi aproape toate informaţiile despre Anim’est 13, inclusiv programul său complet.

MUZICĂ

* Trupa Villagers of Ioannina City din Grecia susţine un concert în Clubul B52 (Str. 11 Iunie, nr. 50), în deschiderea căruia, de la ora 19:00 vor cânta Anemic Disco şi Zero Fox Given.

* Jazz Duo Ana DUbyk – ALbert Tajti susţine un concert, de la ora 19:30, la Green Hours jazz-café.

* Aylin Cadîr şi trupa sa, The Lucky Charms, cântă, de la  ora 20:00, în Amfiteatrul de pe acoperişul Teatrului Naţional „I.L. Caragiale”.

* Shahmen, duo format din producătorul olandez SENSE şi rapperul american B L S aka Bless, dă un concert, de la ora 21:00, la Deschis Atelier (Splaiul Unirii, nr. 160) la care mai participă Vlad Dobrescu şi Endles.

* Moonlight Breakfast cântă în Hard Rock Café, începând cu ora 22:30.

* De la ora 23:00, Mandinga susţine un concert în Berăria H.

SPECTACOL

Muzeul Municipiului Bucureşti prezintă, de la ora 19:00 la Casa Filipescu-Cesianu, spectacolul „Amor, mofturi şi politică”, susţinut de Irina Movilă, Marius Bodochi, Vitalie Bichir, Vlad Brumaru, Dorin Enache, Lorena Sanda, Ana Dumitrescu şi Mihnea Ghinea.

EXPOZIŢIE

Expoziţia tematică „Opera Inaccesibilă – Acuarela lui Theodor Aman” este vernisată, de la ora 18:30, la Muzeul Theodor Aman (Str. C.A. Rosetti, nr. 8), unde rămâne deschisă până pe 30 martie 2019.

CARTE ŞI LITERATURĂ

* Lansarea oficială a ediţiei în limba română a cărţii „Ordinea de zi”, distinsă cu Premiul Goncourt 2017, are loc, de la ora 19:00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu în prezenţa autorului francez Éric Vuillard şi a invitaţilor: Mihaela Dedeoglu (jurnalist cultural RFI), Luiza Vasiliu (jurnalist Scena9), Marius Constantinescu (scriitor, jurnalist cultural TVR), moderator Bedros Horasangian (scriitor). Evenimentul cuprinde şi o sesiune de autografe.

* În Mansarda Muzeului Naţional al Literaturii Române (Str. Nicolae Creţulescu, nr. 8), de la ora 19:00 începe un dialog între scriitoarea Svetlana Cârstean şi traducătorul norvegian de literatură română Steinar Lone.

TÂRG

În acest week-end la Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” se desfăşoară Târgul Naţional pentru Artizanat şi Meşteşuguri, ce reuneşte peste 150 de artizani şi meşteşugari care îşi expun produsele: de la ii, covoare, ouă încondeiate, icoane, ceramică tradiţională şi decorativă, produse brodate, bijuterii, până la articole din sticlă, lemn şi mic mobilier artizanal. Sunt organizate două seminarii, precum şi o serie de ateliere de creaţie în aer liber, iar artişti de muzică populară susţin mai multe momente artistice pe parcursul celor trei zile. Programul complet ai evenimentului îl găsiţi aici.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.