Roxana Wring: ”Am sesizat Curtea de Conturi și Consiliul Concurenței pentru cheltuirea a 500 milioane de euro!”

Sursa foto: www.epochtimes-romania.com

Liderul grupului USR din Consiliul General al Municipiului București (CGMB), a declarat că a sesizat, astăzi de dimineață, Curtea de Conturi și Consiliul Concurenței pentru cheltuirea a jumătate de miliard de euro de către Primăria Capitalei.

Șefa consilierilor municipali USR spune că, pe data de 28 septembrie, ”ar trebui înapoiate împrumuturile acordate de către CGMB companiilor municipale. În aceste companii au fost pompat circa o jumătate de miliard de euro și Curtea de Conturi ar trebui să verifice dacă acești bani au fost cheltuiți în mod legal”.

Sursa foto: www.epochtimes-romania.com

Pe de altă parte, Consiliul Concurenței a fost sesizat deoarece companiile municipale primesc un tratament privilegiat, deși acționează într-o piață liberă. Compania de publicitate, spre exemplu, pe de o parte, afectează piața publicității pe care lucrează foarte multe firme private, pe de altă parte, în acest domeniu, se spală foarte mulți bani.

”Astăzi, Executivul Primărie Capitalei propune ca noi și importante sume de bani să fie îndreptate către compania de parking și cea imobiliară, care reprezintă o uriașă afacere imobiliară”, a mai declarat Wring.

Declarațiile au fost făcute în condițiile în care, pe ordinea de zi a ședinței de azi a CGMB, se află proiecte de hotărâre prin care, companiile municipale de parking și imobiliară ar urma să primească 340 de milioane de lei, iar cea de publicitate 8 milioane de lei.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.