12 noi creșe și grădinițe în București

La inițiativa Primarului General Gabriela Firea, consilierii municipali au adoptat, astăzi, un proiect de hotărâre privind „Înființarea Rețelei Metropolitane de creșe și grădinițe pentru dezvoltarea infrastructurii educaționale”. Din această rețea vor face parte 12 creșe și grădinițe, câte o creșă și câte o grădinița pentru fiecare dintre sectoarele Capitalei.

Astfel, distribuția noilor creșe va fi:

1. Creșa și Grădinița cu program prelungit „Băneasa”, în Sectorul 1;
2. Creșă cu program prelungit „Ștefan cel Mare” și Grădinița cu program prelungit „Colentina”, Sectorul 2;
3. Creșa și Grădinița cu program prelungit „Pallady”, Sectorul 3;
4. Creșa și Grădinița cu program prelungit „Metalurgiei”, Sectorul 4;
5. Creșa cu program prelungit „13 Septembrie” și Grădinița cu program prelungit „Rahova”, Sectorul 5;
6. Creșa cu program prelungit „Militari” și Grădinița cu program prelungit „Brâncuși”;

Raportului de specialitate, întocmit de către Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București (DGASMB), raport ce însoțește proiectul:

„În București, numărul creșelor de stat (aflate în subordinea consiliilor locale) și numărul de locuri nu acoperă nevoile existente în prezent, potrivit datelor de la DGASMB. Numărul de locuri din creșele de stat, unde sunt supravegheați și îngrijiți copii cu vârsta de sub trei ani, nu satisface, având în vedere că în Capitală sunt peste 48.000 de copii în vârstă de până la trei ani”.

Consilierul municipal Ciprian Ciucu a declarat că ”proiectul este prost fundamentat, atât din punctul de vedere al realității demografice și al necesarului de locuri în creșe și grădinițe, cât și pentru că nu are prevazut un buget, termene etc.”.

Primarul General a explicat că au fost identificate principalele zone unde s-a manifestat deficitul de locuri în unitățile pentru preșcolari, pentru că în aceste zone au fost cei mai mulți copii refuzați la înscriere în creșe și grădinițe.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.