Bunătăţi tradiţionale la Târgul de Pâine

În perioada 28-30 septembrie 2018, în Parcul Național din Sectorul 2 va avea loc cea de-a XVII-a ediție a „Târgului de pâine”, un festival dedicat tradițiilor și obiceiurilor legate de producerea pâinii, de la culesul spicelor de grâu, la pâinea tradițională, ce însoțea viața românului, în principalele momente ale sale sau în cotidian.

În cadrul evenimentului vor fi prezentate o serie de demonstrații practice de realizare a pâinii la cel mai vechi cuptor de pâine, țestul, precum și la cuptoare tradiționale pe vatră, cei prezenți putând degusta gratuit mostre din aceste produse.

Peste 40 de producători și meșteri tradiționali vor expune spre vânzare diverse produse de panificație, dar și alte bunuri, specifice unui început de toamnă în gospodăria tradițională românească. Meșterii populari vor aduce o serie de obiecte specifice gospodăriei sau de artizanat tradițional: ceramică, linguri și alte cioplituri în lemn, ouă încondeiate, îmbrăcăminte tradițională.

Festivalul va cuprinde o serie de expoziții tematice intitulate generic „Drumul pâinii”, care vor prezenta publicului prezent unelte agricole folosite în ultimul secol și produse de panificație specifice unor momente din viața țăranului român, completate de momente artistice legate de tradiții străvechi ale secerișului, dansuri tradiționale și spectacole folclorice.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.