FOTO & VIDEO spectaculos din DRONĂ: liceenii s-au întrecut în concursul Love4Bike în Parcul Tineretului!

Liceenii din București care au vrut să facă mișcare, să se distreze și să câstige biciclete, telefoane smartphone și numeroase accesorii cool au participat la concursul de ciclism ”Love4Bike” organizat de Primăria Sectorului 4, prin Direcția Mobilitate Urbană Sector 4, în Parcul Tineretului din București.
Adresat elevilor claselor IX-XII, din Sectorul 4, evenimentul, al cărui punct de start/sosire s-a aflat în zona Cafeneaua Actorilor, a avut pe lângă partea de concurs și una de promovare a conceptelor de Mobilitate Urbană Durabilă și a transportului alternativ, accesibilă tuturor celor prezenți.

Concursul a fost organizat pe grupe de vârstă și gen, respectiv secțiunea ”Cadet” 15-16 ani (clasele a IX-a și a X-a) și secțiunea ”Junior”, pentru categoria de vârstă 17-18 ani (clasele a XI-a și a XII-a).
Participanții înscriși în concurs au parcurs un traseu de cinci ture, însumând 15 kilometri, pe aleile din jurul lacului.

Toți concurenții au beneficiat de KIT-ul de concurs care a constat în bidon de apă pentru bicicletă, tricou ciclism, număr de concurs și bride de fixare, cip cronometrare, asistență medicală pe traseu și la finish, ambulanță de biciclete/ service, pentru reglaje fine înainte de start, diplomă de finisher, fructe şi apă în zona de start/sosire.

Au fost acordate 12 premii pentru concurenții care au ajuns pe podium, astfel:
Locul I – Categoriile ”Cadet” (M/F) și ”Junior” (M/F):
– Bicicletă Pegas Hoinar;
– Bidon apă pentru bicicletă;
– Diplomă și medalie.
Locul II – Categoriile ”Cadet” (M/F) și ”Junior” (M/F):
– Smartphone;
– Bidon apă pentru bicicletă;
– Diplomă și medalie.
Locul III – Categoriile ”Cadet” (M/F) și ”Junior” (M/F):
– Vitezometru bicicletă TOP ACTION T6W;
– ANTIFURT PEGAS 15X1400 TY576;
– RUCSAC PEGAS CU SEMNAL 48LED USB;
– Diplomă și medalie.

Adevarații Veloprieteni au ținut un curs de educație rutieră pentru micii bicicliști care au asistat la concursul de ciclism ”Love4Bike” organizat de Primăria Sectorului 4, prin Direcția Mobilitate Urbană Sector 4, în Parcul Tineretului din București.
Evident, toți piticii au pus în practică cele învațate 🙂

Această prezentare necesită JavaScript.

De asemenea, s-a desfășurat și un concurs de viteză, tot pentru biciclete, la care au participat toți concurenții înscriși, pe categorii de vârstă și gen.
Și în acest caz au fost acordate premii celor care au parcurs cel mai rapid traseul de 50 de metri, premianții primind câte o cască de protecție, un bidon de apă pentru bicicletă, o medalie și diplomă.

Concursul de ciclism ”Love4Bike” este un eveniment organizat cu ocazia Săptămânii Europene a Mobilității, care are scopul de a promova formele alternative de transport ecologic și de a sublinia faptul că mobilitatea sporeşte în mod clar calitatea vieţii în oraşe, ajutând la reducerea poluării aerului, poluării fonice, accidentelor şi la scăderea numărului persoanelor obeze.
Direcția Mobilitate Urbană Sector 4 este o instituție aflată în subordinea Consiliului Local Sector 4, înființată prin H.C.L. Sector 4 Nr. 8 din 31.01.2018, care prevede implementarea, la nivelul sectorului 4, a unei serii de proiecte pentru dezvoltarea transportului alternativ prin crearea, administrarea și dezvoltarea infrastructurii necesare pentru biciclete, înființarea unor centre de închirieri biciclete de tip self-service, dezvoltarea unei rețele de parcări speciale pentru biciclete și alte elemente de infrastructură necesare acestui tip de transport alternativ, promovarea utilizării transportului public și a mijloacelor ecologice în detrimentul utilizării autoturismelor personale și realizarea unor programe și campanii de informare și educare, promovare și publicitate privind mobilitatea urbană.

Partenerii oficiali ai evenimentului organizat de Primăria Sectorului 4, prin Direcția Mobilitate Urbană Sector 4 au fost Radio România București fm (98,3 FM), Adevărații VeloPrieteni, Direcția de Administrare a Unităților de Învățământ, Poliția Locală Sector 4, Asociația Salvatorilor Voluntari și Amenajarea Domeniului Public 4 S.A.

Video: Eugen Vrabie & Primăria Sectorului 4
Foto: Mihaela Ioniță & Primăria Sectorului 4

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.