Evenimente culturale din Bucureşti de astăzi, 24 septembrie

MUZICĂ

* Primul concert K-Classic cu UANGEL Voice şi Ensemble Cosmopolitan este organizat de Ambasada Republicii Coreea la Bucureşti, de la ora 18:30, la Sala Mare a Teatrului Naţional „I.L. Caragiale”. Concertul este urmat de evenimentul culinar „Taste of Korea”.

* Solista americană Judith Hill deschide sezonul de toamnă al seriei Jazz Nouveau din Control Club, cu primul său concert în România pe care-l susţine de la ora 20:00.

* Aeon Blank, formaţie de rock alternativ cu influenţe metal, dark wave / gothic, dă concert, de la ora 21:00, în Expirat Club – Halele Carol, în cadrul unul eveniment ce prefaţează ediţia din 2018 a Festivalului Bucharest Photofest dedicată naturii, cu focusul pe Islanda. Concertul este precedat, de la ora 20:00, de momente inedite şi un preview al ediţiei de anul acesta a festivalului.

SPECTACOLE

* De la ora 18:30, la Teatrul Elisabeta vă puteţi amuza la comedia „Las’ că ştim noi!” de Derek Benfield în regia lui Şerban Puiu, cu: Bebe Cotimanis, Mirela Stoian, Carmen Tănase, Ştefan Velniciuc, Adi Gheo, Anca Dinicu, Raluca Ghervan, Teodora Daiana Păcurar, Valeria Stoian.

* Tot Şerban Puiu  este regizorul spectacolului cu piesa „Arsenic şi dantelă veche” de Joseph Kesserling jucată de la ora 19:00 La sala Teatrelli a Creart de: Adela Mărculescu, Alexandrina Halic, Lucian Ghimişi, Cosmin Seleşi, Alexandra Velniciuc / Claudia Ene, Vlad Ianuș, Marcelo Cobzariu, Ştefan Pavel, Cristian Boeriu, Ştefan Velniciuc, Dorin Enache, Claudian Şiman.

* La UNteatru, de la ora 19:30 are loc o reprezentaţie sold out cu premiera piesei „Chelnerul mut” de Harold Pinter regizată de Sânziana Stoican şi interpretată de Ionuţ Vişan şi Constantin Cojocaru.

* La Godot Café-Teatru, de la ora 20:00 are loc încă o reprezentaţie cu „Dragostea durează trei ani”, dramatizare de Chris Simion-Mercurian a romanului omonim scris de Frédéric Beigbeder jucată de Cristi Iacob, Gabriela Iacob, Vitalie Bichir, Tania Popa/Mihaela Teleoacă.

EXPOZIŢII

* La Galeria Artelor a Cercului Militar Naţional, de la ora 17:30 are loc vernisajul expoziţiei „Dincolo”, a pictorului-restaurator Nicolae Sava. Prezentarea criticului de artă Pavel Şuşară este însoţită de muzică bizantină şi un recital de poezie.

* În cadrul Bucharest Science Festival, în Atrium-ul Institutului Francez, de la ora 18:30 este vernisată expoziţia „Traducerea automată: revoluţia inteligenţei artificiale”, concepută de Cité des Sciences şi de l’Industrie, un lieu Universcience (Paris) şi prezentată cu ocazia Săptămânii Europene a Limbilor, în perioada 24 septembrie – 1 octombrie.

* Tot până pe 1 octombrie, în sala de expoziţii a Muzeului Naţional al Literaturii Române (Calea Griviţei, nr. 64-66) este deschisă expoziţia colectivă „Confluenţe 100/ Confluences 100”, ce prezintă manifestarea artei contemporane reunite prin diversitatea, dar şi unitatea aniversării a 100 de ani de la independenţa a 10 ţări europene din care provin şi artiştii expozanţi: Austria, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, Republica Moldova, România şi Ungaria.

ALTE EVENIMENTE

* La Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”, de la ora 16:00 are loc dezbaterea cu tema „100 ani – România Modernă şi rolul minorităţilor – Minoritatea germană ca stimulent al dialogului comunitar”, în prezenţa unor personalităţi ale vieţii publice şi politice din România şi Germania.

* În mansarda Librăriei Cărtureşti Verona, cea de-a 62-a ediţie a Clubului de lectură Nemira, propune, de la ora 19:00, un dialog despre „IT”, considerat a fi cel mai bun roman al lui Stephen King.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.