Peste 1.000 de bicicliști au plecat în marș spre Primăria Capitalei

Sursa foto: Radu Șofran/Arhiva

Aproximativ 1.200 de bicicliști au pornit de la intrarea Charles de Gaulle a Parcului Regele Mihai, într-un marş în semn de protest împotriva modului în care primarul Gabriela Firea administrează Capitala.

Participanții cer un oraș pentru oameni, cu piste pentru biciclete și trotuare libere de mașini și încurajarea unei mobilități durabile în condițiile în care Bucureștiul este una dintre cele mai poluate și aglomerate capitale europene.

Bicicliștii îi cer Primarului General să pună „osul la treabă” și să rezolve problemele orașului. Marșul se va desfășura sub sloganul: „Firea, fă ceva!”.

Traseul are aproximativ 17 km. Oamenii au plecat din Parcul Herăstrău, spre Arcul de Triumf, Piaţa Victoriei, Bd Titulescu, Podul Basarab, se vor întoarce puţin mai devreme de Cotroceni, vor întoarce pe Podul Basarab, vor ajunge în Piaţa Victoriei, apoi pe Calea Victoriei, până în faţa Primăria Capitalei, pe lângă Parcul Izvor, vor înconjura Palatul Parlamentului şi apoi vor ajunge în Parcul Tineretului.

Bicicliștii se vor opri pentru zece minute în fața Primăriei Capitalei, unde își vor face cunoscute revendicările.

Traficul rutier va fi restricționat alternativ în funcție de traseul acestora.

Marşul este iniţiat de Organizaţia pentru Promovarea Transportului Alternativ în România (OPTAR), care a depus notificare la Primăria Municipiului Bucureşti privind organizarea protestului.

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.