București 559 de ani de atestare documentară – de Zilele Bucureștiului sunteți invitați la un maraton cultural!

Foto: stirimondene.fanatik.ro

De mâine urmează trei zile de show-uri multimedia, videomapping, concerte și spectacole de excepție!

Primăria Capitalei organizează, în acest weekend, Zilele Bucureștiului.

Evenimentul celebrează 559 de ani de la prima atestare documentară a orașului și împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire.

Evenimentele au început de astăzi, odatã cu spectacolul multimedia si concertul extraordinar al Orchestrei Simfonice Bucuresti, care a marcat redeschiderea fântânilor arteziene din Piața Unirii.

Programul evenimentelor:

Concert extraordinar Gheorghe Zamfir
Maine, în Piata Constitutiei, are loc concertul extraordinar al maestrului Gheorghe Zamfir, eveniment dedicat întregii sale cariere, având invitati numerosi artisti de talie nationalã si internationalã, personalitãti marcante ale genului liric.
Invitat special în cadrul concertului extraordinar, artistul francez Enrico Macias se alãturã maestrului Gheorghe Zamfir pentru un duet de exceptie.


Concert Hurts si show de videomapping iMapp Bucharest

Sâmbãtã, 22 septembrie, se va desfãsura cea de-a V-a editie a evenimentului iMapp Bucharest – unul dintre cele mai mari show-uri de 3D videomapping din lume, un concurs international care aduce design-ul, arta contemporanã si spectacolul, direct pe fatada de 23.000 de metri pãtrati a Palatului Parlamentului.
De-a lungul celor patru editii, iMapp a reunit un public de peste 240.000 de spectatori.

Înaintea concursului de 3D video-mapping, pe scena din Piaþa Constitutiei, va urca celebra trupã britanicã HURTS.
Trupa româneascã de rock alternativ, The Mono Jacks, va concerta în deschiderea HURTS, si, înaintea mult asteptatelor concerte, DJ-ul CS84 va anima publicul pentru o searã de exceptie.

Rod Stewart în Piata Constitutiei
Duminicã, 23 septembrie, în încheierea Zilelor Bucurestiului, Rod Stewart, unul dintre cei mai mari artisti din toate timpurile, va sustine un concert extraordinar live.
În deschiderea mult asteptatului concert, va urca pe scenã trupa Vunk.

Accesul la toate aceste evenimente este gratuit si se face, în fiecare zi, începând cu ora 17, concertele de deschidere vor începe în jurul orei 19, iar proiectiile din cadrul iMapp Bucharest încep la ora 22:30. Intrarea este liberã.


Având în vedere amploarea evenimentelor, la care se estimeazã participarea a zeci de mii de oameni, pentru siguranta spectatorilor, se vor institui o serie de restrictii de circulatie.

In perioada 21-23 septembrie, pentru evenimentele dedicate Zilelor Bucureºtiului, care vor avea loc în Piata Constitutiei, pentru buna desfãsurare a evenimentului se va restrictiona traficul rutier, dupã cum urmeazã:

– Pânã pe data de 26 septembrie, ora 23.00, banda III adiacentã Pietei Constitutiei (aferentã celor douã bretele: bretea Parchet si bretea Ministerul de Finante);

– 19 septembrie, ora 06.00 – 25 septembrie, ora 06.00, banda I de circulatie de pe Bd. Libertãtii, sensul de deplasare dinspre Bd. Natiunile Unite cãtre Calea 13 Septembrie;

– 21 septembrie, ora 15.00 – 24 septembrie, ora 06.00, pe Bd. Unirii, tronsonul cuprins între Bd. I.C. Brãtianu si Piata Constitutiei, precum si pe Bd. Libertãtii, tronsonul cuprins între Bd. Natiunile Unite si Calea 13 Septembrie

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.