VIDEO: BucureștiFM a inaugurat expoziția România 100 – Eu Aleg România, în Centrul Vechi al Capitalei!

Drapelul și jucăria de pluș 

București FM, postul public de radio al Capitalei, te așteaptă în perioada 15 septembrie – 10 noiembrie, în Centrul Istoric (zona Băncii Naționale), la expoziția România 100 – Eu Aleg România, pentru a redescoperi 100 de momente esențiale din istoria românilor. Vei afla despre 100 de momente esenţiale din Istoria românilor, 100 de evenimente ce au determinat construirea unei naţiuni unite, puternice, demne şi independente, 100 de momente definitorii din istoria românilor pentru Centenarul României.

Istoria se învață de mic

București Fm a deschis expoziția „Istoria Românilor în 100 de momente esențiale” sâmbătă, 15 septembrie, cu defilarea Asociației ”6 Dorobanți”, primul grup de reconstituire istorică din România, care comemorează tradițiile Regimentului 6 Dorobanți, ”Mihai Viteazu”, una din cele mai prestigioase unități ale armatei române, componentă a garnizoanei București.

”A fost un eveniment în primul rând emoționant! Să vezi și să atingi costume despre care doar ai citit în cărțile de istorie este un lucru pe care îl poți descrie foarte greu în cuvinte. București Fm dorește ca în această perioadă să aducă la viață 100 de ani de istorie românaescă prin evenimente interactive și atractive. Vă așteptam cu mic cu mare. Nu veți regreta!”, spune Flavia Voinea – managerul București Fm.

S-au strâns cu mic cu mare la pas de defilare. Turiști, bucureșteni, tineri și vârstnici. Toți au urmărit fascinați și au ascultat cu mare atenție lecția de istorie, prezentarea Drapelului de luptă din 1872, prezentarea uniformelor militare și simulările de tehnici militare. Dintre zecile de spectatori, unul a atras toate privirile. Stătea în brațele mamei sale și avea aproximativ un an. Cu ochii mari și privirea plină de curiozitate se uita atent la tot ceea ce făceau cei din Regimentul 6 Dorobanți. Nici nu a clipit atunci când a fost prezentat drapelul. Un singur lucru a făcut pe tot parcursul evenimentului: și-a ros jucăria de pluș. Și părea că o roade cu atât mai intens cu cât îl emoționa mai tare vreuna dintre uniforme sau dintre demonstrații. Întrebați despre evenmentul București Fm și reacția fabuloasă a copilului, părinții au spus echipei: ”Ne bucură faptul că am putut asista la un asemenea eveniment. Istoria nu trebuie uitată. Copilul nostru are dreptul să își cunoască strămoșii și e bine că e atras încă de la vârsta aceasta. Felicitări organizatorilor!”

București Fm a oferit steaguri cadou tuturor participanților

București Fm va continua în fiecare weekend seria evenimentelor, având pregătite multe surprize. De exemplu: sesiune de tras cu arcul, cea mai mare hartă a României, atelier de lut dedicat centenarului, costume de epocă din istoria țării, etc.

Nu uita!

Istoria prinde viață din 15 septembrie 2018 pana pe 10 noiembrie 2018, în Centrul Istoric (pe strada Lipscani, segmentul cuprins între strada Eugen Carada și strada Smârdan), la un eveniment marca București FM.
Expoziția în aer liber va fi deschisă până pe 10 noiembrie 2018, cu sprijinul Primăriei Municipiului București.
România 100 – Eu Aleg România este un proiect cultural Radio România susținut de Guvernul României prin Ministerul Culturii și Identității Naționale, care se desfășoară în București, Brașov, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Iași, Reșița, Tg. Mureș, Timișoara, Arad, Sibiu, Sighetul Marmației.

La aniversarea a 100 de ani de la Marea Unire, Rețeaua Studiourilor Teritoriale Radio România îți prezintă cele mai importante 100 de momente din istoria poporului român într-o expoziție fotografică de excepție!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.