Suspiciune de febra tifoida pe Otopeni

Foto: News.ro

 

In urma unui apel primit la 112 in cursul acestei seri, a fost anuntat ca un pasager aflat la bordul  unei aeronave  care urma sa aterizeze pe Aeroportul Henri Coanda din Bucuresti prezinta simpotme  de febra tifoida.

Sub coordonarea directa a ministrului Sanatatii, Sorina Pintea si a  dr Raed Arafat, secretar de stat in Ministerul Afacerilor Interne, care s-au deplasat la aeroport,  echipa Directiei de Sanatate Publica Ilfov a  demarat procedurile  care se impun in astfel de situatii. Din echipa prezenta la aeroport a facut parte si Ion Iordanescu, secretar de stat la ministerul Transporturilor

In urma acestor proceduri s-a constatat ca pasagerul  suferise de febra tifoia cu o luna in urma si este negativat, neexistand riscul  de transmitere a acestei afectiuni.  Pasagerul , care acuza o stare de slabiciune, a fost extras din aeronava si transportat cu o ambulanta la Spitalul Victor Babes in Capitala pentru stabilizare.

Ceilalti 194 de pasageri au  coborat in aeronava in conditii de siguranta si nu exista risc de contaminare.

Medicii au precizat ca  febra tifoia se transmite doar pe cale digestiva,  nu si aeriana.

“ Am vrut sa ma asigur  ca sunt respectate cu strictete toate procedurile care se impun in astfel de situatii si pot sa spun acum ca, impreuna cu reprezentantii aeroportului, lucrurile s-au desfasurat foarte corect. Nu a fost o situatie grava, dar am certitudinea ca daca  lucrurile  vor sta altfel, ne vom descurca” a declarat Sorina Pintea, ministrul Sanatatii.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.