Summitul Iniţiativei celor Trei Mări, o întâlnire de succes!

Summitul Iniţiativei celor Trei Mări a fost o întâlnire de succes, a afirmat astăzi preşedintele Klaus Iohannis, la încheierea reuniunii de la Bucureşti.

”A fost o reuniune de succes cu rezultate palpabile. Am reuşit să avem un summit excelent, în ciuda dificultăţilor noastre de politică internă, spre beneficiul României, al dezvoltării sale economice, al cetăţenilor români şi a întregii regiuni a celor trei mări”, a declarat preşedintele României.

El a precizat că participanţii au adoptat o declaraţie comună prin care se angajează să acţioneze coordonat pentru a creşte convergenţa economică în Uniunea Europeană.

Şeful statului a susţinut şi o declaraţie de presă alături de secretarul american pentru energie, Rick Perry, preşedinta Croaţiei, Kolinda Grabar-Kitarović, şi premierul Poloniei, Mateusz Morawiecki.

Secretarul american pentru energie a afirmat că România poate conta pe Statele Unite ca partener de încredere în domeniul energetic.

Preşedinta Croaţiei a spus că Iniţiativa celor Trei Mări trebuie să contribuie la reducerea decalajelor dintre Est şi Vest, iar premierul Poloniei a precizat că în domeniul transporturilor este importantă crearea unei conexiuni între Nord şi Sud, cum ar fi Via Carpatica, o prioritate a Guvernului de la Varşovia.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.