Cinema şi muzică, evenimente din Bucureşti de astăzi, 17 septembrie

CINEMA

* De astăzi, până sâmbătă 22 septembrie, la Glendale Studio (Şos. Cotroceni, nr. 9) se desfăşoară cea de-a XIII-a ediţie a Festivalului Indie al Producătorilor de Film Independenţi (IPIFF). În cadrul Galei de deschidere, ce are loc deseară, de la ora 19:00, sunt proiectate: scurtmetrajul „Regele Mihai – despre viaţă”, documentar de John Florescu, şi lungmetrajul „Meda sau despre partea nu prea fericită a lucrurilor”, dramă realizată de Emanuel Pârvu, cu Şerban Pavlu, Ana Radu, Florin Zamfirescu, Adrian Titieni, Rodica Negrea.

* La Cinema Elvira Popescu, de la ora 19:30 are loc o proiecţie, în avanpremieră, a celui mai recent film semnat de Radu Jude, „Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari”, ce a câştigat marele premiu la Festivalul Internaţional de la Karlovy Vary şi este propunerea României la Premiile Oscar 2019. Având în distribuţie pe Ioana Iacob, Alexandru Dabija, Alex Bogdan, Ilinca Manolache, Şerban Pavlu, Ion Rizea, Claudia Ieremia şi Bogdan Cotleţ, această dramedie spune povestea realizării unei reconstituiri istorice a luptei de la Odessa din al Doilea Război Mondial unde a început purificarea etnică pe Frontul de Est. Radu Jude şi o parte din echipa filmului participă, după proiecţie, la o sesiune de întrebări şi răspunsuri.

* Ultima proiecţie din cadrul Festivalului Capitalelor Naţiunilor Centenare este cea a filmului documentar „Scriitori români pe frontul războiului de reîntregire a neamului”, realizat de Muzeul Naţional al Literaturii Române, şi are loc, de la ora 20:00, în Salonul „Carol I” din Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” (Str. Boteanu nr. 1).

* La Grădina cu Filme a Creart, de la ora 20.30 rulează drama biografică „Cinderella Man / Renăscut din cenuşă”, regizată de Ron Howard, în care Russell Crowe interpretează pe boxerul James J. Braddock, o legendă sportivă surprinzătoare, care urma să inspire lumea în mijlocul Marii Crize, când America, deja cuprinsă de problemele economice devastatoare, era aproape îngenuncheată.

MUZICĂ

* Continuă noul Festival de muzică „3Sound”, organizat de Muzeul Municipiului Bucureşti, ce oferă publicului o nouă oportunitate de a se apropia de istorie şi artă din perspectiva contemporaneităţii. Recitalul de astă-seară are loc la Muzeul Theodor Aman, de la ora 18:30, şi este dat de flautiştii Ana Chifu şi Zacharias Tarpagkos, care interpretează lucrări compuse de: Claude Debussy, Vassilis Kitsos, Diana Rotaru, Dan Dediu, Carmen Cârneci, Dinos Constantinides, Pavlos Serassis, Zesses Seglias, Adrian Enescu.

* La Ateneul Român, de la ora 19:00 are loc Finala Secţiunii „Vioară” din cadrul Concursului Internaţional „George Enescu“, sub forma unui concert la care finaliştii Giuseppe Gibboni (Italia), Vikram Sedona (Italia) şi Orest Smovzh (Ucraina) sunt acompaniaţi de Orchestra Filarmonicii „George Enescu”, dirijată de Christoph Poppen. În program: Concertul pentru vioară şi orchestră nr. 1 de N. Paganini, Concertul pentru vioară şi orchestră în Re de J. Brahms şi Concertul pentru vioară şi orchestră în Re de P.I. Ceaikovski.

* Teatrul de Comedie găzduieşte, de la ora 20:00 la Sala „Radu Beligan”, concertul ce încheie Festivalul Capitalelor Naţiunilor Centenare, care are în program lucrarea „Saeculum”, Suită vocal – instrumentală în şapte tablouri de Mircea Tiberian, pe versuri de Paul Celan, interpretată de „Ansamblul Capitalelor Centenare” format din artişti din România şi din lume.

* La rândul său, Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” găzduieşte, tot de la ora 20:00, la Sala Mare, concertul „We Love The Beatles Show” susţinut de una dintre cele mai apreciate trupe tribute Beatles din lume: Bestbeat.

* Direcţia 5 dă încă un show de zile mari la terasa Berăriei H, începând cu ora 21:30.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.